Reese Witherspoon sjouwt rugzak + verleden met zich mee in film “Wild”


film wild met reese witherspoon in filmhuis purmerend“Het monster” zo noemen mede-backpackers de gigantische rugzak die Cheryl (Reese Witherspoon) tijdens haar voettocht met zich meedraagt. Toch is dat maar een deel van de bagage. In de film Wild torst zij vooral ook mentaal een zware last. Op 2 en 6 oktober in Filmhuis Purmerend.

Een jonge vrouw is volledig vastgelopen en besluit een zeer lange wandeling te gaan maken. Ze begint totaal onvoorbereid, en leert zichzelf goed kennen. Met mooie beelden en fraai acteerwerk van Reese Witherspoon.

Witherspoonspeelt een beschadigde jonge vrouw die, na het overlijden van haar moeder, een puinhoop heeft gemaakt van haar leven. Ze hoopt zichzelf te hervinden langs de Pacific Crest Trail, een wandelroute die loopt van de Mexicaanse grens in het zuiden tot Canada in het noorden.

Slecht voorbereid begint ze aan de afmattende tocht, waarbij ze zichzelf en haar grenzen tegenkomt. Langzaam krijg je als kijker zicht op de oude en recente trauma’s in Cheryls leven.

Gebaseerd op het boek van Cheryl Strayed. Witherspoon was zelf de producent en speelde ook de hoofdrol waarmee ze een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

Informatie

  • vrijdag 2 oktober om 20:30 uur
  • dinsdag 6 oktober om 13:30 uur en om 20:30 uur

Het Filmhuis Purmerend is te vinden aan de Kerkstraat 11 te Purmerend. Reserveren kan via de website van het Filmhuis