Reddingboot dag KNRM Station Warder


Op zaterdag 11 mei is er  open dag (reddingboot dag) bij  station Warder. Op deze dag zijn er spectaculaire demonstraties waarmee de vrijwilligers laten zien wat ze kunnen. Ook zijn er demonstraties van andere hulpverleners waar zij veel mee oefenen en samenwerken. Ervaar hoe het is om met een echte reddingsboot mee te varen (indien de weersomstandigheden het toelaten), en neem een kijkje achter de schermen.Gemeente Edam – Volendam is een gemeente die met veel water en prachtige havens beschikt over een eigen reddingstation dat gelegen is in Warder. Een groep inwoners van Warder was bezorgd over het welzijn van de watersporters, en toen er in 1987 een incident plaatsvond waarbij er mensen in levensgevaar verkeerden hebben zij de reddingsbrigade Zeevang te Warder opgericht. Dit is al enige tijd uitgegroeid tot een volwaardig Reddingstation dat wordt ondersteund door de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).  Dit station dat draait op donaties en steun van omwonenden, en wordt bemand door louter vrijwilligers.

Er wordt elke donderdag hard getraind door deze vrijwilligers om alle vaardigheden te onderhouden en aan alle eisen te blijven voldoen.

De hulp van de vrijwilligers wordt belangeloos en vooral KOSTELOOS gedaan op het water. 24 uur per dag, 7 dagen in de week, onder alle omstandigheden.

De open reddingboot dag is op zaterdag 11 mei a.s. van  10 tot 16 uur op de IJsselmeerdijk 6A te Warder. Voor meer informatie en het dagprogramma kunt u terecht op onze website www.stationwarder.nl 

Vacature

Ook is er deze dag ruim gelegenheid om u te laten informeren om ons team te versterken, wij zoeken gedreven vrijwilligers m/v tussen de 18 en 55 jaar woonachtig is de omgeving van Warder, Oosthuizen, Edam-Volendam of Purmerend. Ervaring is niet vereist, affiniteit met watersport en tijdens kantooruren beschikbaar is een pré.