Red het Beusebos! Teken de (online) petitie


Beusebos Purmerend valk of van der valk
Ben jij ook voor het behoud van het Beusebos? Vind jij ook dat de gemeente Purmerend spaarzaam en duurzaam moet omgaan met de bossen die we nog binnen de stadsgrenzen van Purmerend hebben?  Help mee het Beusebos te redden. Teken nu de petitie!

Het Beusebos (tegenover Neckslag en de Karwei) is onderdeel geworden van een politieke strijd. De gemeente Purmerend wil het verkopen een hotelketen (met andere woorden: het bos wordt gekapt), maar steeds meer Purmerenders ondekken dit unieke stukje natuur binnen de gemeentegrens.

Het Beusebos vormt een zeer belangrijke groene bufferzone aan de westzijde van Purmerend. Het vele autoverkeer op de A7 zorgt voor veel luchtvervuiling en als het Beusebos zou verdwijnen zullen de gevolgen voor de luchtkwaliteit dramatisch zijn.

Help mee het Beusebos te redden. Teken nu de petitie!

Woensdag 20 mei vergadert de commissie Stedelijke ontwikkeling en beheer over het Beusebos. Ze bespreken een voorstel van het college om €100.000,- uit te trekken voor een onderzoek naar de mogelijkheden om op de plaats van het Beusebos een groot hotel, congrescentrum en autoboulevard te gaan bouwen. De actiegroep Vrienden van het Beusebos zullen tijdens deze vergadering protesteren tegen deze plannen. Het Beusebos vormt een zeer belangrijke groene bufferzone aan de westzijde van Purmerend. Het vele autoverkeer op de A7 zorgt voor veel luchtvervuiling en als het Beusebos zou verdwijnen zullen de gevolgen voor de luchtkwaliteit dramatisch zijn.

Kom op 20 mei naar het stadhuis!

Kom daarom op woensdag 20 mei om 18:45 uur naar het stadhuis (de vergadering zou eerst om 20:00uur beginnen maar is een uur vervroegd!) en laat zien waar je voor staat!