Recept van Judith – Thaise soep (vegetarisch)


thaise soep van Judith op purmerendleeftDeze keer een lekker vegetarisch recept van Judith: Thaise soep. Voor denotoire vleeseters kan het ook gegeten worden met kip, garnalen, ossehaas of biefstuk.

Nodig:

  • Bouillon
  • Bosuitje
  • Gebakken uitjes
  • Champignons
  • Grotpaddestoelen
  • Mie (dikke is t lekkerste)
  • Tauge
  • Babypaksoi
  • Ketjap
  • Hoisinsaus, oistersauce,
  • Chinese wijn (of scheut sherry)
  • Zonnebloemolie
  • Wok

Bereiding:

In wok olie, paddestoelen licht fruiten. Van alle flessen saus een fikse scheut in de wok en doorroeren. Daarna de rest van ingredienten toevoegen (behalve de gebakken uitjes en bosuitjes).
Even doorroeren en de pan vullen met bouillon.
Ondertussen in aparte pan de mie beetgaar koken, afgieten, iets kleiner snijden en in bodem van soepkommen leggen.
Soepkommen aanvullen met soep uit wok.
Gesneden bosuitje en een pluk gebakken uitjes boven op.

Lekker met kroepoek

Eet smakelijk!


Judith Emmelkamp uit Purmerend heeft haar keuken in oude stationsgebouw van Kwadijk. Daar verzorgt zij HighTea’s , maar ook op locatie; zoals in Purmerend. Tevens maakt zij bijzondere en heerlijke (bruids)taarten en mooie caterings zoals bijvoorbeeld een mediteranees saladebuffet. JEtaarten; puur genieten!

Kijk op www.jetaarten.nl