Read & Eat in Bibliotheek Purmerend rond gevierd Surinaamse auteur Clark Accord


Eat & read rond de Surinaamse schrijver Clark Accord in de bibliotheek van PurmerendDe gevierde Surinaamse schrijver Clark Accord (1961 – 2011) maakte zich sterk voor de bekendheid van Surinaamse verhalen in Nederland. Zijn zus Liesbeth Accord woont in Purmerend. Tijdens Read & Eat kun je onder het genot van een kopje van haar soep luisteren naar Liesbeth. terwijl zij fragmenten  voorleest uit De Koningin van Paramaribo, het debuut van Accord dat zowel in Nederland als Suriname nog steeds veel wordt gelezen.  Bezoekers mogen zelf ook hun favoriete fragment voorlezen.

Het debuut “De Koningin van Paramaribo”  gaat over de beroemdste prostituee van Suriname, die tot ver over de grenzen bekend was in  Nederland en Amerika.  Clark Accord was naast een gevierd auteur ook een veelzijdig pleitbezorger van de zichtbaarheid van Surinaamse verhalen in Nederland. En hij trok zelf ook met zijn verhalen door het land.

De Clark Accord Foundation zet deze traditie voort door op diverse plekken in het land voor te lezen uit zijn werk. Zo houdt zij de herinnering van de schrijver levend. De laatste lezing werd gehouden door Denise Jannah tijdens het Read my World Festival in Amsterdam en op 14 december leest Liesbeth Accord voor uit de monoloog “ De Koningin van Paramaribo”.

Praktische informatie

Deze Read & Eat vindt plaats op zondagmiddag 14 december 13.30-15.00 uur in de Bibliotheek Purmerend (Waterlandlaan 40).  Gratis aanmelden via  Ticketverkoop via www.bibliotheekwaterland.nl en in de vestigingen van Bibliotheek Waterland.  Er worden boeken van Accord verkocht en er is huisgemaakte Surinaamse soep verkrijgbaar.