PurVak zomervakantie


In de laatste week van de zomervakantie zijn er allerlei activiteiten voor kinderen en jongeren in Purmerend.  Spurd maakt sport en spel mogelijk in diverse sportzalen en in het Leeghwaterbad en er is kanovaren op het meertje bij de Gorslaan. De PurVak in schoolvakanties is al generaties populair.

In de sportzalen zijn naast de vaste activiteiten en sportmaterialen op verschillende momenten bijzondere activiteiten zoals freerunning, nerf, teqball (voetbalvariant van tafeltennis), wateractiviteiten en Ninja Academie.

De openingstijden, locaties en tijden van de bijzondere activiteiten  staan op de website van Spurd; de PurVak activiteiten in het Leeghwaterbad zijn van 12.00 uur tot 15.00 uur. Er zijn maandag tot en met donderdag elke avond activiteiten speciaal voor jongeren vanaf dertien jaar in sporthal De Vaart. De PurVak activiteiten van Spurd in sportzalen zijn gratis toegankelijk, in het zwembad tegen het geldend tarief.

Naast Spurd zijn er in de zomervakantie ook PurVak activiteiten van Cultuurhuis Wherelant, Clup Welzijn en de Bibliotheek Waterland. Dit jaar is de PurVak in de zomervakantie voor het eerst één week en niet zoals voorheen twee weken.