PurVak in kerstvakantie: kinderen sportief en creatief actief


In verschillende sportzalen in Purmerend bruist het tijdens de kerstvakantie van talrijke sportieve en creatieve activiteiten. De meeste activiteiten zijn voor basisscholieren. De middagen en avonden zijn er daarnaast sporten voor leerlingen voortgezet onderwijs. Het programma vind je onderaan de pagina.

 

Peuters kunnen in de ochtenden voor activiteiten in de Gors en de hele dag in Weidevenne terecht. De PurVak heeft ook verschillende creatieve activiteiten. Dat gebeurt in nauwe samenwerking met Clup Welzijn, Cultuurhuis Wherelant en de Openbare Bibliotheek. De toegang tot de activiteiten van de PurVak  is gratis, behalve voor het Leeghwaterbad. Jaarlijks biedt de PurVak in vakanties duizenden kinderen en jongeren in de stad sportief en creatief plezier. De gemeente maakt de PurVak financieel mogelijk.

 

De KerstPurVak voor basisscholieren is in de tweede week van de kerstvakantie, maandag 31 december 2018 en woensdag 2 tot en met vrijdag 4 januari 2019. Het actuele programma van de PurVak met tijden, sportzalen, sport- en speelmaterialen waaronder springkussens en sportclinics staat na de kerstdagen op de website van Spurd en voor de creatieve activiteiten op de website van Wherelant.

Voor peuters

Alle dagen van de PurVak in de kerstvakantie is er in sportzaal Zwanebloem in de Gors en in het speellokaal van De Kraal voor peuters een apart programma. De PeuterPurVak is er voor kinderen vanaf twee tot en met zes jaar. Sportzaal Zwanebloem is open van 09.30 uur tot 12.00 uur en het speellokaal van De Kraal van 10.00 uur tot 12.30 uur en van 13.30 uur tot 16.00 uur. De toegang is gratis, een meerderjarige begeleid(st)er moet aanwezig zijn.

Vanaf dertien jaar

Voor jongeren uit het voortgezet onderwijs is er tijdens de PurVakdagen vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur gratis zaalvoetbal met vrijdag bubblevoetbal in sporthal De Beuk. Maandag tot en met donderdag vanaf 19.30 uur tot 22.00 uur is er voor deze groep PurVak in sporthal De Vaart in Purmer-Zuid.

Programma KerstPurVak

 

Programma KerstPurVak 2018/2019 Purmerend

Programma KerstPurVak