PurVak: creatieve kinder workshops tijdens de kerstvakantie


Op donderdag 2 en vrijdag 3 januari kunnen kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar tijdens PurVak weer meedoen met gratis creatieve workshops in de ateliers van Cultuurhuis Wherelant. Deze editie is het thema ‘Verbinding’ en elke docent zal daar op zijn of haar eigen wijze invulling aan geven. Per dag zijn er vijf verschillende activiteiten. Ook ouders zijn van harte uitgenodigd deel te nemen. Uiteraard kunnen zij ook even iets anders gaan doen en de kinderen met een gerust hart achterlaten.

Bibberspiraal, timmeren en groeikunstwerken

Twee dagen lang zijn er superleuke workshops, waarbij er steeds weer iets anders te leren of ontdekken valt. Kom schilderen, boetseren, vilten of maak een vlaggetje voor aan het lint. Want ook in 2020 is het leven een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Maak je eigen bibberspiraal of timmer erop los. De ‘denkers’ kunnen woorden rijgen bij het poëtisch knutselen. Bovendien kun je je eigen stempel maken en uitproberen op het grote groeikunstwerk in de foyer. Of gebruik ‘m in je unieke zelfgemaakte agenda voor 2020.

 

Samenwerken met de iPad
Ouders en grootouders kunnen op donderdag meedoen met het maken van de langste tuftuf-trein en een spannende bibberspiraal. Op vrijdag zijn ze, na het maken van een stukje van de slinger, van harte welkom bij een bijzondere workshop, waarbij we ons laten verrassen door de uitkomsten van een ‘artificial intelligence app’ op de iPad. Welke afbeelding genereert de app en zet ons aan het werk? Kom het samen ontdekken in de kerstvakantie!

 

Meer informatie
Het ochtendprogramma is van 10.00 tot 12.30 uur. Het middagprogramma is van 13.30 tot 16.00 uur. Kom s.v.p. zoveel mogelijk bij de start van de ochtend of middag, dan mist u de uitleg niet. Deelname is gratis en men hoeft zich niet aan te melden. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Er zijn tijdens PurVak in de kerstvakantie op diverse locaties in Purmerend activiteiten voor kinderen. Kijk voor de sport- en spelactiviteiten van SPURD, de activiteiten van Clup Welzijn of Cultuurhuis Wherelant op  www.purvak.nl