Purmersteyn speelt voorstelling over veemarkt


Toneelvereniging Purmersteyn speelt dit jaar een bijzondere voorstelling. ‘Er was eens een koe’ gaat over de ontwikkelingen door de jaren heen van een marktstad met veemarkt. Dit stuk is door Koen de Ridder van ‘Ridder Totaal Toneel’ speciaal voor Purmersteyn geschreven. Het stuk, geregisseerd door Roxane Clijsen, wordt viermaal opgevoerd in het Dorpshuis Wijdewormer te Neck.

 

Markante persoonlijkheden

Het eerste deel zijn de hoogtijdagen van de markt met vele koeien, boeren,  handelaren en andere markante persoonlijkheden. In het tweede deel zie je de ontwikkelingen die daarop volgen. De komst van nieuwe bewoners naar de stad en een andere kijk op het houden van dieren. Je ziet de worsteling ontstaan tussen de oude gebruiken en de nieuwe invloeden.

Kaarten         

De voorstellingen worden gespeeld op zaterdag 27, zondag 28 januari, vrijdag 2 februari en zaterdag 3 februari in Dorpshuis Wijdewormer te Neck. Op alle dagen start de voorstelling op 20:00 uur, behalve op zondag 24 januari. Dit is een matineevoorstelling en begint om 14:00 uur. Kaarten zijn te bestellen via www.purmersteyntoneel.nl of telefonisch via 06-45 46 60 02.