Purmerender zaagt binnen 5.55 uur 555 euro bij elkaar voor Giro555


Purmerender Dirk Versluis heeft met zijn zaagactie in no time 555 euro bij elkaar gezaagd voor Giro555. Hongerrampen in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië en Jemen eisen razendsnel steeds meer onschuldige levens. Dirk is een van de mensen die meteen in actie kwam via het nieuwe actieplatform van Giro555 waar iedereen zelf (sponsor)acties kan aanmaken, of acties van anderen kan sponsoren.

 

Dirk zaagde een boomstam van 70 cm doorsnee om tot een kunstwerk op het Malieveld in Den Haag, waar Staatsbosbeheer een boom had gedoneerd. Hij is in zijn vrije tijd zaagkunstenaar. Zijn grote passie is mooie GROTE dingen maken – dingen die je wilt aanraken. Lekker hakken en skuren van bomen, eiken, iepen, wilgen, de gouden regen. Dirk: “om u gerust te stellen: bomen die om een of andere reden toch omgezaagd moeten worden”.

Als je zelf in Purmerend in actie wilt komen voor Giro555 (van armbandjes loomen tot 50 kilometer achteruitfietsen) meld dat dan aan op https://inactievoor555.nl/   Je kunt je daar  ook aansluiten bij acties van anderen.

Waarom?

Een dodelijke combinatie van geweld, armoede en extreme droogte veroorzaakt honger in Zuid-Soedan, Noordoost-Nigeria, Somalië, Jemen en omringende landen. Juist de levens van kinderen, zieken en de allerarmsten zijn hierdoor in gevaar. Met jouw donatie helpen de samenwerkende hulporganisaties mensen in de rampgebieden met eten, bijvoeding voor kinderen en medicijnen. Maar ook met contant geld, water, zeep en noodtoiletten.