Purmerend wint prijs voor meest duurzame energie


Purmerend wint prijs voor Meest duurzame energie per inwonerGoed nieuws! Gemeente Purmerend heeft donderdag de Award Duurzame Energie Noord-Holland 2014 gewonnen. Dit betekent dat Purmerend in 2014 per inwoner de meest duurzame energie heeft geproduceerd. Wethouder Mario Hegger nam de award in ontvangst uit handen van gedeputeerde Jaap Bond. Het merendeel van de duurzame energieproductie in Purmerend betreft de biowarmte van Stadsverwarming Purmerend.

De prijs werd uitgereikt tijdens het Jaarcongres van het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland. Purmerend was genomineerd in de categorie voor duurzame energieproductie. Gemeente Purmerend realiseert een CO2-reductie van 2.374 kg per inwoner per jaar met projecten gericht op duurzame energieproductie.

Het merendeel van de duurzame energieproductie in Purmerend betreft de biowarmte van Stadsverwarming Purmerend. Daarnaast zijn in de toekenning van de award de groene stroom van producent HVC en het nog te realiseren zonnepanelenpark opgenomen.

Bekroning
Wethouder Mario Hegger ziet de award als een mooie bekroning op de ambitie van de gemeente om een van de duurzaamste steden van Nederland te zijn. De biowarmtecentrale van Stadsverwarming Purmerend speelt daar een belangrijke rol in. “De biowarmtecentrale levert duurzame energie aan 70% van de Purmerenders,” aldus Hegger. “Daarmee levert zij een grote bijdrage aan de verduurzaming van onze stad. Deze award voor de meest duurzame energieproductie onderstreept dat nog eens.”

Jaarlijkse prijs op basis van CO2-monitor
Elk jaar organiseert het Servicepunt Duurzame Energie Noord-Holland de uitreiking van de Awards Duurzame Energie. De winnaars van de Award worden bepaald op basis van de gegevens uit de CO2-monitor.

Zie ook: