Purmerend Leest – Rindert Kromhout in het Leesteken


Door José Ferdinandus – Op dinsdag 28 februari komt Rindert Kromhout op bezoek bij Boekhandel Het Leesteken om te vertellen over zijn nieuwste boek Een Mann. Rindert Kromhout schrijft normaal geweldige boeken voor kinderen en jong volwassenen. Bekend zijn: Max en de minimonsters, Kleine ezel en De billenbijters. Dit is zijn eerste boek voor volwassenen. 

 

Ik moest even wennen aan de wat eenvoudige stijl. Maar gaandeweg greep het boek me bij mijn kladden en haalde ik bijna een nacht door omdat het uit moest. De roman gaat over Thomas Manns oudste zoon Klaus, ook auteur en fel antifascistisch. In 1949 pleegde hij zelfmoord. Van hem las ik indertijd het helaas niet meer leverbare  privé domeindeel Het keerpunt. Één van de mooiste boeken die ik ken. In dit boek gaat het vooral over de verhouding van Klaus met zijn beroemde vader. In het boek schrijft hij een verhaal dat als een poging tot toenadering moet zijn tot zijn vader van wie hij nooit de liefde die hij nodig had, heeft ontvangen. De homoseksuele geaardheid van Klaus speelt daarbij een grote rol. Aan het eind van het boek wordt duidelijk op welke manier  vader Thomas daarmee heeft geworsteld!

Naast dit nieuwe boek komen ook de boeken die Kromhout schreef over de beroemde Bloomsbury groep aan de orde.  In Soldaten huilen niet en April is de wreedste maand staan Virginia en Vanessa Woolf en haar kinderen centraal. Ook prachtige boeken!

 


jose-ferdinandus

José Ferdinandus, Boekhandel het Leesteken.

Boekhandel Het Leesteken, een initiatief van José Ferdinandus en Wouter van Waardt, met ondersteuning van een grote groep crowdfunders en een zeer gemotiveerd team, bestaat al weer 4 jaar en heeft daarmee aangetoond dat de boekenliefhebber in Purmerend en omgeving zijn weg gevonden heeft naar de Zuidersteeg, inmiddels een van de culturele hotspots van Purmerend.