Purmerend leest – Leesclub met Elsbeth Etty over De jaren van Virginia Woolf


Purmerend Leest door José  Ferdinandus  – Hoewel  Virginia Woolf  natuurlijk absoluut geen onbekende naam is, geldt dat wel voor haar roman De jaren. Nog niet eerder verscheen van deze titel  voor het eerst een Nederlandse vertaling. Dat was ook de reden waarom  het boek onderdeel is van de Schwob boekhandelscampagne , die bedoeld is om vergeten meesterwerkjes weer onder de aandacht van het publiek te brengen. Op 23 mei organiseert Het Leesteken in de winkel een leesclub over deze prachtige, ook in de pers zeer lovend ontvangen, roman.
In een serie schetsen, van 1880 tot de jaren dertig, verweeft Virginia Woolf de geschiedenis van de familie Pargiter met gebeurtenissen uit de wereldgeschiedenis: de Boerenoorlog, de Eerste Wereldoorlog, de suffragettebeweging, de Ierse kwestie, India en het kolonialisme, de benzinemotor die het paard verdrong, elektrisch licht dat de gaslamp verving, de avant-garde, de nieuwe atoomtheorie. De jaren is een prachtig geschreven reeks portretten van een familie, tegen de achtergrond van een samenleving die je voor je ogen ziet veranderen.

Op 23 mei organiseert Het Leesteken in de winkel een leesclub over deze prachtige, ook in de pers zeer lovend ontvangen, roman. De leesclub wordt geleid door niemand minder dan Elsbeth Etty. Het betreft hier geen gesloten groep. Iedereen die wil , kan meedoen en is van harte welkom. De aanvangstijd is 19.30 uur. De kosten bedragen €10,00 incl. koffie of thee en een drankje maar excl. het boek.  Reserveren kan via info@leesteken.nl of 0299-771834

Boeken agenda in het Leesteken:

  • Woensdag 17 mei 19.30 uur– Lezing over J.J.P. Oud door Carel Blotkamp in het Purmerends Museum
  • Dinsdag 23 mei 19.30 uurSchwob-leesclub met Elsbeth Etty over De jaren van Virginia Woolf
  • Woensdag 7 juni 19.30 uur – Meesters- en juffenavondin Dansschool  NHVer, Kanaalstraat
  • Zondag 11 juni 19.00 uurYA-leesclub over Onverschrokken van Lesley Livingston
  • Dinsdag 13 juni 19.30 uurThrillerschrijver Max van Olden in het kader van de Spannende Boekenweken over De juiste man (deze pageturner speelt zich grotendeels af in Amsterdam-Noord en Durgerdam!)

jose-ferdinandus

José Ferdinandus, Boekhandel het Leesteken.

Boekhandel Het Leesteken is door het initiatief van José mede door crowdfunding tot stand gekomen, en bestaat inmiddels alweer een paar jaar.  De boekhandel bruist van het leven en is inmiddels een hotspot voor lezend Purmerend geworden.