Purmerend Leest – De gloed van Sint Petersburg van Jan Brokken in het Leesteken


jan-brokken-in-het-leesteken-purmerendPurmerend Leest door José  Ferdinandus – Op 23 oktober 2015  verscheen van Jan Brokken De Kozakkentuin, een schitterend boek over de vriendschap tussen Fjodor Dostojevski en Alexander von Wrangel die al in Baltische zielen voorkwam. Nu bijna precies een jaar verschijnt er weer een prachtig boek van deze geweldige en uiterst sympathieke auteur: de gloed van Sint Petersburg. De auteur is zondag 30 oktober te gast in boekhandel Het Leesteken.

img_0613-1Dit mooi uitgevoerde boek met fraaie illustraties bevat een aantal portretten van schrijvers, componisten en andere kunstenaars die een band hebben met de stad aan de Neva. In 1975 bezocht Jan Brokken voor het eerst Sint-Petersburg, toen nog Leningrad genaamd. Het communisme was nog verre van voorbij. Nu, veertig jaar later, keert hij terug om de stad ter herontdekken. Zijn wandelingen door heden en verleden roepen de geest op van dichters en dissidenten, van gekken en genieën, van wanhopigen en geliefden. In het boek combineert Jan Brokken de hartstocht van De Kozakkentuin met de kennis van Baltische zielen en het inlevingsvermogen van In het huis van de dichter. Ik had de grote eer het boek al te mogen lezen in pdf-vorm en was erg onder de indruk. Ik vond het heerlijk om te lezen over al die Russen die mij ook na aan het hart liggen. En heel mooi is ook de wisselwerking tussen de herinneringen en de confrontatie met het nu. Ik kan me de melancholie die dat met zich meebrengt heel goed voorstellen. Je krijgt van dit boek de neiging om gelijk een reisje naar Sint Petersburg te boeken!

 

Zondagmiddag 30 oktober  van 15.00 tot 17.00 uur is  Jan Brokken, de te gast bij Boekhandel Het Leesteken in de Zuidersteeg om zijn prachtige nieuwe boek De gloed van Sint Petersburg te signeren en om eruit voor te lezen.

Het wordt een gezellige meet & greet met  de sympathieke schrijver die graag met iedereen een praatje maakt. De middag wordt verder opgeluisterd door Henriette Schenk die met begeleiding van een accordeonist mooie, intieme Russische liederen zal zingen. Er zijn om de feestvreugde te verhogen ook nog heerlijke Russische hapjes.

De toegang is gratis. Even doorgeven dat u komt is fijn. Dat kan via info@leesteken.nl of 0299-771834


jose-ferdinandus

José Ferdinandus, Boekhandel het Leesteken.

Boekhandel Het Leesteken is door het initiatief van José mede door crowdfunding tot stand gekomen, en bestaat inmiddels alweer een paar jaar.  De boekhandel bruist van het leven en is inmiddels een hotspot voor lezend Purmerend geworden.