Purmerend eet… Panna cotta: Nazomeren met een frisse toet


Het weer is er niet naar, maar een fris toetje gaat er toch wel in? Zeker als je weet dat er nog een verrassing in dat toetje zit! Majella Liket van Cuisine Culinaire Purmerend weet precies hoe dat moet, een toetje met een ingebouwde verrassing. Makkelijk te maken en je verrast je gasten met een toverkunstje waar je echt mee scoort! Zelf maken? Zie hieronder Majella’s recept:

Ingrediënten panna cotta:

 • 250 ml. slagroom
 • 250 gram Griekse yoghurt
 • 3 blaadjes gelatine
 • 1 zakje vanillesuiker
 • 50 gram suiker

Ingrediënten coulis:

 • 250 gram diepvries frambozen
 • 50 gram kristalsuiker
 • Scheutje citroensap of water (als je het niet te zuur wilt hebben)

Bereiding coulis:

 1. Doe de frambozen met de suiker en het citroensap of water in een pannetje en breng langzaam aan de kook. Zachtjes laten koken tot de frambozen uit elkaar vallen (ca. 5 min.) en je een gladde saus hebt.
 2. De saus zeven boven een kom en af laten koelen. In vier kleine vormpje scheppen en in de vriezer laten bevriezen.

Bereiding panna cotta:

 1. De gelatine in ruim water weken.
 2. De slagroom met de suiker en de vanillesuiker in een pan aan de kook brengen en roeren tot de suiker is opgelost. Hierna de pan van het vuur halen, de gelatine uitknijpen en door de slagroom roeren tot hij opgelost is. Schep nu de yoghurt er door en vul vier vormpjes voor de helft met het mengsel.
 3. Haal de bevroren vormpjes met de coulis uit de vriezer en leg deze op het panna cotta mengsel vul de vormpjes daarna op met de rest van het panna cotta mengsel en zet het afgedekt ca. 4 uur in de koeling.
 4. De panna cotta storten op een bord en verder met de overgebleven coulis en een blaadje verse munt garneren.

Serveertip: snijd de panna cotta aan tafel open: de coulis loopt dan mooi uit je puddinkje.

Hier is het recept om te bewaren en te printen: (downloaden als PDF bestand)

 Meer weten over Cuisine Culinaire Purmerend? Zie www.cuisine-culinaire-purmerend.nl Wij vinden het leuk wanneer je eens met ons meekookt. Op de site vind je hoe je je aan kunt melden.