Purmerend aan Zee, een artistiek en sportief vakantieparadijs voor kids


purmerendaanzeeKinderen die niet op vakantie gaan, kunnen deze zomer van 18 t/m 22 juli naar ‘Purmerend aan Zee’ om hun eigen vakantieparadijs te bouwen. Er is nog niets. Wat willen zij maken? Je kunt je nu aanmelden.
Hun fantasie is leidend in een week die gericht is op talentontwikkeling en plezier maar ook gaat over het zoeken naar oplossingen en samenwerken. Ze worden daarin begeleid door kunstenaars, sportdocenten, technici en welzijnswerkers . Er komt bovendien een container van het Fablab uit Alkmaar met een 3D printer en  lasersnijder zodat kinderen kennis kunnen maken met deze technieken. De organisatie van Purmerend aan Zee is in handen van Cultuurhuis Wherelant, Spurd en Clup Welzijn.

Beeldbepalend project
Purmerend aan Zee is onderdeel van Kinderen aan Zee, een initiatief van kunstencentrum  Artiance die vorig jaar is gestart in Alkmaar. Dit jaar volgen de steden Arnhem en Purmerend.  ‘Er ligt vooraf niets vast, alles wordt ter plekke bedacht en uitgewerkt door de kinderen en de begeleiders coachen hen, zonder te veel te sturen’’ vertelt initiatiefnemer Tamara Roos.  Het project  viel op door deze unieke aanpak en is voor 2016 en 2017 uitgeroepen tot beeldbepalend project van het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Donaties en sponsoring
Purmerend aan Zee is vooral bedoeld voor kinderen die vanwege de financiële situatie van hun ouders niet op vakantie kunnen. Deelname kost  € 20,- voor de hele week, bij stichting M€€Rdoen kan men een vergoeding aanvragen. Purmerend aan Zee ontvangt een deel van de landelijke subsidie en wordt  daarnaast mede mogelijk gemaakt door Wherelant, Spurd en Clup Welzijn.  Lokale ondernemers die dit mooie project willen steunen zijn van harte welkom en kunnen zich aanmelden bij Cultuurhuis Wherelant. Er is o.a. behoefte aan divers bouwmateriaal,  touwen, zeilen, eten voor de lunch, petjes voor de kinderen en zand.

Aanmelden en meer informatie
De week is van 18 t/m 22 juli van 10.00 tot 16.00 uur op het Kinderparadijs aan het Trimpad 4 in Purmerend.  Inschrijven kan via de landelijke website: www.kinderenaanzee.nl , kies voor de locatie Purmerend.  U kunt ook telefonisch contact opnemen met Cultuurhuis Wherelant via telefoonnummer (0299) 434 777. Kinderen aan Zee wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie, het Nationaal Fonds Kinderhulp en het Jeugdcultuurfonds