Purmer 400 jaar – op stap met de boswachter


In 2022 bestaat de Purmer 400 jaar. In samenwerking met Staatsbosbeheer heeft Bibliotheek Waterland een wandeling door het Purmerbos georganiseerd. Op zaterdag 21 mei zetten de boswachters van het Purmerbos een avontuurlijke tocht uit.

De wandeling door het grootste bos in de regio is voor iedereen vanaf 6 jaar en duurt ca 1,5 uur en doe je op eigen gelegenheid. Onderweg ontmoet je de boswachter die je wijst op bijzondere bomen en struiken. En misschien spot je wel enkele dierlijke bewoners van het bos zoals een buizerd of een Noorse Woelmuis.

De start is op parkeerplaats De Es, Westerweg 12 in Purmerend. Als je niet op eigen gelegenheid naar het bos kunt komen dan rijdt er vanaf Bibliotheek Edam en Purmerend regelmatig een pendelbus. De bus brengt je naar het startpunt en na afloop word je weer bij de Bibliotheek afgezet.

In het kader van Purmer 400 jaar vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je tijdens een lezing op 16 juni nog meer over het Purmerbos. De aanleg, de veranderingen in de loop der jaren en de ecologie van de flora en fauna worden besproken.

De wandeling is op zaterdag 21 april, start is van 13.00 tot 16.00 uur. Meewandelen is gratis. Wil je meerijden vanaf Bibliotheek Edam of Bibliotheek Purmerend dan graag aanmelden via www.bibliotheekwaterland.nl

Meer informatie over de lezing op 16 juni om 20.00 uur, zie www.bibliotheekwaterland.nl/actueel