“Publieke werken” van Joram Lürsen in Filmhuis Purmerend


publieke-werken in Filmhuis PurmerendOp 20 en 23 februari draait het Filmhuis Purmerend de topfilm Publieke werken. Het Amsterdam eind van 19de eeuw figureert (schitterend digitaal gereconstrueerd)  in Joram Lürsens kostuumdrama naar de bestseller van Thomas Rosenboom.

Het verhaal gaat over de hoogmoedige kasten- en vioolbouwer Vedder (Gijs Scholten van Aschat) die weigert zijn huis te verkopen om plaats te maken voor het beroemde Victoria hotel. En over zijn neef Anijs (Jacob Derwig) die in Hoogeveen apotheker is, maar ook voor dokter speelt bij de arme turfstekers. Het verhaal is meeslepend en sfeervol tegelijk. De miraculeuze ontknoping is sprookjesachtig en zelfs is er genoegdoening voor het bittere begin van de film.

Prachtig is het Damrak als een modderige weg met karren en koetsen, de vergezichten op het bijna voltooide station, de Prins Hendrikkade en even verder in de film het Koninklijk Concertgebouw tronend in de polder, aan de rand van de stad. Het is vakwerk van de digitale decorploeg, fijne moderne computerkunst.

Draaidagen

  • Zaterdag 20 februari 20:30 uur
  • Dinsdag  23 februari 13:30 en 20:30 uur.

Reserveer snel op de website van het Filmhuis Purmerend, want de kaartverkoop loopt nu al heel hard! Het FIlmhuis is te vinden op Kerkstraat 11, schuin tegenover Theater de Purmaryn.