Project ommuurd wijkje De Open Veste in Kop West Purmerend in gang gezet


Er is een nieuw woningbouwproject in gang gezet in Purmerend. In De Open Veste komt een grote diversiteit aan woningen met een binnentuin, horeca en een parkeergarage. Het wordt een ommuurd wijkje, met ongeveer 150 woningen. Er wordt een grote binnentuin aangelegd, met open verbindingen naar de omliggende wijken en omgeven door water en groen. In De Open Veste komt een grote mix van woningen, zoals grondgebonden en gestapelde koop- en huurwoningen en er is ruimte voor woningen op basis van CPO/MO. Ook komen er voorzieningen zoals horeca en een half verdiepte parkeergarage.

Wethouder Hans Krieger: ‘Het is een prachtig plan dat geheel aansluit bij onze ideeën om in Kop West gevarieerd en betaalbaar wonen aan te kunnen bieden. De unieke ligging op loopafstand van ons centrum en de bijzondere architectuur zullen deze liefst 150 woningen ongetwijfeld tot een groot succes maken.’

Kop West
Kop West is een nieuwe woonwijk van circa 700 woningen die grenst aan het centrum van Purmerend. Er is een grote variatie aan woningen, van zowel huur- als koopappartementen, grondgebonden woningen en zelfbouwkavels. Het plan bestaat uit 11 verschillende bouwvelden, waarvan De Open Veste (bouwveld F) er een van is. Kijk voor meer informatie op www.kopwest.nl.

Planning
Op korte termijn wordt de koopovereenkomst voor de grond ondertekend en kunnen Bébouw Midreth en haar partners starten met de uitwerking van het plan tot een definitief ontwerp. Naar verwachting gaat in de tweede helft 2019 de eerste paal de grond in. De Open Veste zal dan eind 2020/begin 2021 klaar zijn voor de toekomstige bewoners.