Programma Nazomerfeestweek Purmerend 2018


De Nazomerfeestweek Purmerend 2018 start op vrijdag 7 september. De feestweek kent tientallen evenementen. De meeste activiteiten worden georganiseerd door (sport-)verenigingen en de rol van Marktstad is voornamelijk een faciliterende; andere activiteiten organiseert Marktstad zelf.

Bijvoorbeeld de jaarlijkse taptoe en veetentoonstelling, steenwerpen,  concours hippique, tafeltennistoernooi, lappendag, kortebaandraverij en open dagen bij diverse clubs zoals de handboogschietvereniging, schietsport Purmerend. Vrijwel alle evenementen, wedstrijden, festiviteiten enzovoort zijn gratis toegankelijk. (Foto: Ron ter Schegget).

 

De nazomerfeestweek wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Purmerend Marktstad. Meer weten? Stuur een berichtje naar info@marktstad.info

Ook dit jaar wordt de Veetentoonstelling gehouden op de dinsdag. De organisatie wil de dinsdag in de Nazomerfeestweek tot een echte MARKTDAG ombouwen, met bijna alle marktgerelateerde onderwerpen op één dag.

Programma Nazomerfeestweek Purmerend 2018


VRIJDAG 7 SEPTEMBER 2018

 

LANCERING CITYMARKETTING PURMEREND.

KAASMARKT, HART PURMEREND

VRIJDAG  7 SEPTEMBER 2018 VANAF 18:30 uur

Purmerenders weten hoe fijn het is om in deze stad te wonen, werken en vrije tijd door te brengen. Wij vinden dat we onze stad het podium moeten geven die het verdient. In dit kader organiseert de gemeente, voorafgaand aan de opening van de Nazomerfeestweek Purmerend, de lancering van het citymarketing traject van Purmerend.  De citymarketing is hét verhaal van Purmerend, zodat iedereen ziet hoe trots wij zijn op wat onze stad te bieden heeft. Iedereen is uitgenodigd.

 

OPENING NAZOMERFEEST.

KAASMARKT, HART PURMEREND

VRIJDAG  7 SEPTEMBER 2018 VANAF 19:00 uur

De wethouder van onder ader Kunst en Cultuur, mevrouw Eveline Tijmstra

zal vanaf het podium de Nazomerfeestweek officieel openen.  KAASCONCERT.

KAASMARKT, HART PURMEREND

VRIJDAG  7 SEPTEMBER 2018 VANAF 19:15 uur

In het feestjaar Purmerend 600 jaar STAD werden op de vrijdagen KAASCONCERTEN georganiseerd op de Kaasmarkt. Er werd een professioneel podium met licht en geluid geplaatst voor het stadsmuseum waarop lokale artiesten, bands of korpsen tussen 19:00 en 21:00 uur hun kunsten konden vertonen. Dit jaar willen we het kaasconcert als opening van de Nazomerfeestweek nieuw leven inblazen. Het stedelijk Orkest zal de invulling van deze avond op zich nemen. U heeft ze vast wel eens gehoord in Purmerend maar dit concert wordt een spetterend en knallend concert met verassende elementen. We nodigen alle geïnteresseerden uit  om als ze van dit podium gebruik willen maken om ons te mailen op info@purmerend.info

Vrijdag 14 september staat het podium weer op de Kaasmarkt . Er is nog geen invulling voor deze avond.

 

ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018

SPORT 2000 MARKTSTADWALK                                               

START ROND DE KOEMARKT

ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018  vanaf 09.00 – 15.00 uur

Ook de MarktstadWalk krijgt dit jaar weer een vervolg. Samen met Spurd wordt alweer de vijfde MarktstadWalk georganiseerd.
De start van de MarktstadWalk is op zaterdag 8 september 2018:
– Van 09.00-10.00 uur voor de 25 kilometer
– Van 10.00-11.00 uur voor de 13 kilometer
– Van 11.00-13.00 uur voor de de Family Walk van 5,7 kilometer

 

De deelnamekosten voor de MarktstadWalk zijn:
✅13km of 25km kost € 7,- per persoon.
​✅ Family Walk kost € 3,- voor 1 persoon, bij vier personen € 10,- en iedere persoon extra € 2,50.

Wil je iets extra’s doneren voor ons goede doel Special Forces dan kun je dat doen in de collectebussen op de toonbank. Alvast namens alle sporters van Special Forces bedankt!

Wat krijg je bij je deelname:
– Drie mooie wandeltochten vanuit het centrum, dwars door het Purmerbos en de groene wijken van Purmerend
– Stempel mogelijkheid voor de wandelaars met een wandel logboek
– Extra toilet voorzieningen bij aanvang van de wandeling en bij de 24km ook onderweg
– Bij de finish ontvang je een herinnering aan de wandeltocht
– Tot slot ontvang je nog een cadeautje beschikbaar gesteld door Sport2000.

 

Schrijf je nu in op:  www.marktstadwalk.l/inschrijven

Volg de Facebookpaginavoor alle nieuwtjes over dit evenement!
Na de finish is het op het nabij gelegen uitgaansplein “de Koemarkt” heerlijk bijkomen onder het genot van een hapje en drankje.

 

OPEN DAG en DEMONSTRATIE’S GYMNET
Zaal op het Zwanebloem

Zaterdag 8 september van 14.30 tot 16.00 uur


MARKTSTAD ROLLATORLOOP
START KOEMARKT
ZATERDAG 8 SEPTEMBER 2018 14.30 tot 1600 UUR
Tijdens deze Nazomerfeestweek organiseert Spurd tijdens de MarktstadWalk de spectaculaire rollatorloop.Deelnemers met rolstoel of rollator zijn met hun begeleider vanaf 14.30 uur van harte welkom op de Koemarkt. Verzamelen bij de oranje start/finishboog van Spurd.
Iedereen krijgt een routekaart overhandigd. Met deze routekaart loopt/rijdt men naar eigen inzicht met begeleider langs diverse locaties in ons stadje. Bij drie locaties krijgen de deelnemers een gratis hapje of drankje.U finisht op de Koemarkt bij de finishboog waar iedereen een mooie herinnering omgehangen krijgt.

Deelname is gratis, aanmelden niet noodzakelijk, maar aanmelden van een groep is gewenst. Voor vragen over de rollatorloop neemt u contact op met Spurd: info@spurd.nl of 0299-418100.

 

OPEN DAG BRANDWEER          

Brandweerkazerne aan de Gorslaan

Zaterdag 8 september 2018 van 10.00 – 16.00 uur

Op zaterdag 10 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland.  Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

 

OPEN MONUMENTEN DAG       

Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend
Zaterdag 8 september 2018 van 10.00 – 16.00 uur

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2018 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag. Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek. Vanaf juli 2018 kunt u voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2018 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ op deze website.
https://www.openmonumentendag.nl/bezoeken/bezoek-open-monumentendag/


OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND
Trimpad 11 Purmerend

Zaterdag 8 september 2018 van 10:00 tot 18:00 uur

De Modelbouw Vereniging Waterland e.o. zal in de nazomerfeestweek haar jaarlijkse open dagen houden.

Op het eigen circuit/terreinbaan worden demo’s gegeven met  o.a. de Waterland 500 voor Off road rijders. Verder zullen er ook activiteiten worden georganiseerd door onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het nodige te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze

website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl

 

BRIDGE TOERNOOI.

KOEMARKT nabij de Wim Ouburgbank

Zaterdag 8 SEPTEMBER 2018 VANAF 11:00 uur tot 16:00 uur

Op zaterdag 8 september staan de bridgeverenigingen Eardy en Pubriso  met een tent op de Koemarkt. U kunt kijken hoe het spel gespeeld wordt. Leden van de club komen spelen zodat u kunt zien hoe het in de praktijk gaat.

U kunt ook meedoen om te ervaren hoe leuk het is om het spel te spelen.

Van te voren bepalen hoeveel slagen je denkt te kunnen halen en dat dan ook nog doen!

Van 11- 16 uur kunt u kijken of meedoen.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ineke van der Moolen (tel. 0299-43 06 75 of e-mail: inekevandermoolen@kpnmail.nl)


ZONDAG 9 september 2018

MARKSTADRUN 2018

Start en finish op de Koemarkt. Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend.

Zondag 9 SEPTEMBER 2018 start programma 12.45 uur

INSCHRIJVEN via https://www.marktstadrun.nl/inschrijven.htm

Zondag 9 september starten ca. 2.500 hardlopers hun race tijdens de 8e MarktstadRun,

met finish op de bruisende Koemarkt in Purmerend. De hoofdsponsor van dit evenement is de ABN AMRO.

Ook dit jaar gaat het parcours van de 4 EM (6,4 km) gesponsord door Nobel Vermogensbeheer en de 8 EM (12,8 km) gesponsord door ABN AMRO weer door diverse wijken in Purmerend. Wegens succes in 2013 hebben voor de 8 EM weer gekozen voor een prachtige en verrassende route door de wijken en het ‘groen’ van Purmerend. De businessrun 4EM en 8EM wordt gesponsord door het Gezinsblad (Gezinsblad Businessrun).

Ook dit jaar weer een halve marathon die dit jaar mogelijk wordt gemaakt door sponsoring van Runnersworld Purmerend. En natuurlijk ontbreekt ook de 1 EM ( 1,6 km) Kidsrun, gesponsord door Bracks en Multi IJs.  niet; vele enthousiaste (groot)ouders langs het parcours met een heleboel leuke sportieve jongens en meiden.

Er wordt onderweg en na afloop gezorgd voor een drankje en hapje. Door de elektronische tijdregistratie en uitslagverwerking via het B-tag systeem zorgen wij voor een eenvoudige, maar betrouwbare en correcte uitslag.

Bij Concordia bestaat de mogelijkheid voor het omkleden.

Er is GEEN GELEGENHEID voor douchen.

De deelnamekosten via voor-inschrijving) aan de Marktstadrun bedragen voor:
1 EM             €    5,00 (incl. medaille, chip, BRACKS veterclip en gratis Multi-ijsje)
2 EM             €    5,00 (incl. medaille & chip)
4,5 EM          €   13,00 (incl. medaille & chip)
8 EM             €   15,00 (incl. medaille & chip)
21 KM           €   18,00 (incl. medaille & chip)

Alle deelnamegelden worden na aftrek van de kosten overgemaakt aan ons goede doel: Special Forces.

 

Startijden:
Het programma van 2018 ziet er als volgt uit:

12:00 uur: Warming-up Kidsrun
12:30 uur: Start 1EM Kidsrun
12:45 uur: Start 2EM Scholierenrun
13:00 uur: Warming up deelnemers MarktstadRun (alle overige afstanden)
13:30 uur: Start deelnemers Runnersworld halve marathon
13:45 uur: Start (wedstrijd) deelnemers ABN AMRO Bank 8 EM
14:00 uur: Start deelnemers Nobel Vermogensbeheer 4 EM
16:00 uur: Prijsuitreiking winnaars 4EM, 8 EM & halve marathon

 

JEUGD SKATE TOERNOOI.

Skeeler piste , Trimpad 10, te Purmerend

Zondag 9 september 2018
Al meer dan 10 jaar verzorgt de Stichting Skating West op een zondag in de nazomerfeestweek een skeelerwedstrijd voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar op de fraaie skeelerbaan in Purmerend.
Deze skeelerwedstrijd maakt deel uit van een toernooi bestaande uit 6 wedstrijden, waarbij overall klassementen wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten van de 300m tijdritten. Uiteraard worden de jongens en meisjes hiervoor apart ingedeeld en tevens bij hun eigen leeftijdsgroep.
Nadat de deelnemers de tijdritten hebben verreden, starten zij 2 maal per wedstrijddag in groepjes van 4 tot 6 rijders over een afstand van 200 tot 1200m. Aan de hand van de aankomstresultaten van deze serie vindt de prijsuitreiking van de dagprijzen plaats. Hierbij kunnen de kinderen een prijsje uitkiezen van de prijsjestafel. Ook rijders zonder top 3 klassering krijgen alsnog een prijsje.
Indien dit programma vlot is verlopen is er nog tijd voor een teamsprint-wedstrijd.
Hierbij starten de deelnemers in groepjes van 3 voor een wedstrijd over 3 ronden van 200m. Na iedere ronde valt er 1 rijder af, zodat er bij de laatste ronde nog 1 rijder over is. Zijn/haar finishtijd

Het realiseren van deze wedstrijd is mede mogelijk door de financiële ondersteuning van de Stichting Purmerend Marktstad, waarvoor onze grote dank.

Dressuur en springwedstrijden LRPC DE Beyaert.

Westerweg

Zondag 9 september 2018

Duik purmerend schoon

De Where, BIJ DE Hoornse brug

Zondag 9 september 2018 vanaf 12:00 uur

Na vele jaren gaat de inmiddels 52 jarige duikvereniging Trilobiet onder leiding van evenementencommissaris Anneke Mulder, de Where schoonmaken van alles wat er niet in het water thuis hoort. Zoals ook in voorgaande jaren zal dat gaan gebeuren bij de Hoornse brug op 9 september om 12.00 uur. Deze locatie is bewust gekozen omdat de brug een week later totaal wordt gerenoveerd in een periode van 3 maanden en vanwege de ligging, omdat daar de meeste spullen over de reling van de brug in het water komen.                                                                                                                Duikvereniging Trilobiet kan zich zeker vinden in het beleid van de gemeente Purmerend en Stichting Purmerend Marktstad, dat er veel duurzamer en milieu bewuster moet worden omgegaan met alles in en om Purmerend. Natuurlijk heeft duikvereniging “Trilobiet” het water als  prioriteit.                     In het verleden is al aangetoond dat er heel veel zaken op de bodem van de Where liggen, die daar niet thuis horen.

Uiteraard zal op de veiligheid van de duikers gelet worden door de nodige stand-by duikers en de nodige voorzieningen die noodzakelijk zijn voor deze actie.                                                              Trilobiet, die al jaren zijn duikers opleidt volgens de IADS normen, ziet deze actie dan ook als een oefening voor de leden.                                                                                                                                            Informatie over de duikvereniging Trilobiet kunt u opvragen bij het secretariaat G Beij 0299 435 475 of via secretariaat@duikvereniging-trilobiet.nl

OPEN DAG MODELBOUWVERENIGING WATERLAND
Trimpad 11 Purmerend

Zondag 9 september 2018 september 2018 van 11:00 tot 17:00 uur

Na de open dag van gisteren knoopt de modelbouwvereniging er nog een dag bij. Van daag van 11:00 tot 17:00

Op beide dagen zullen de treinbanen in werking zijn en zullen er ook activiteiten worden georganiseerd door onze Bootafdeling en is er voor Crawlers en Scalers ook het nodige te doen.

Voor nadere details zie de aankondigingen en onze

website https://www.modelbouwverenigingwaterland.nl


(Let op: de KOEBOOT Battle 2.0  2018 van Zondag 9 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur GAAT NIET DOOR!)

 


MAANDAG 10 september 2018

TAFELTENNIS toernooi voor volwassenen

Sporthal de Karekiet

Maandag 10 september 2018 aanvang 19:00 – 24.00 uur

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstraattafeltennistoernooi” georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TSO en Nootwheer. Dit toernooi wordt gehouden op maandagavond 8 september en de wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 18.45 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de sporthal ´De Karekiet´ welke is gelegen aan de Allendelaan in Overwhere t.o. winkelcentrum Overwhere

Deelname is mogelijk voor dames en heren woonachtig in Purmerend vanaf 17 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 100.

Er wordt in 4 categorieën gespeeld:

A: competitiespelers uit de klasse 1 tot en met 3

B:  idem uit de klasse 4 en 5

C:  idem uit de klasse 6 en 7

D: recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).

In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.

Inschrijven voor dit toernooi kan uitsluitend per e/mail of telefonisch op vrijdagavond 2 september tussen 20.00 en 22.00 uur bij de navolgende personen Louis Oudhuis (TSO) tel.nr. 0299 470662.

Johan Kuijper tel.nr.06-22492782 of email Johan@admikro.nl 

 

PIJPROOKWEDSTRIJD.

Proeflokaal BAKKER, op de Koemarkt

Maandag 10 september 2018 van 20.00 – 00.00 uur

De Purmerender Pijprokersvereniging “De gesellighe dampkring” organiseert ook dit jaar weer haar traditionele pijprookwedstrijd om de “Marktstadtrofee”. Pijprokers uit Den Helder, Sneek en natuurlijk Purmerend strijden om de trofee én de eeuwige roem.

Een Goudse pijp, 2 gram tabak, 3 lucifers vormen de attributen.

Wie houdt het langste de brand in de pijp?


DINSDAG 11 september 2018

PURMEREND MARKTSTAD

WARENMARKT // STANDWERKERSCONCOURS // VEETENTOONSTELLING // KAASMARKT

Purmerend Marktstad!!  Een uiting die nog steeds geldt.  De Stichting Purmerend Marktstad heeft onder andere daarom besloten om de markt gerelateerde evenementen in de nazomerfeestweeki op de dinsdag te concentreren. Daarom is de vee tentoonstelling van de donderdag verhuist naar de dinsdag.  Vroeger ging moeders de vrouw de warenmarkt op om de boodschappen te doen was vader veelal te vinden op de Veemarkt.  Die tijden zijn voorbij maar Stichting Purmerend Marktstad wil deze verbinding toch weer maken.

De dinsdag in de nazomerfeestweek is daarom dit jaar de MARKTDAG.

WARENMARKT,  het STANDWERKERSCONCOURS, de VEETENTOONSTELLING en de KAASMARKT, verdeeld over de dag in het hart van Purmerend Marktstad.\

WARENMARKT BINNENSTAD

Dinsdag 11 september 2018 van 09:00 tot 13:00 uur

’s Ochtends  is het de traditionele warenmarkt in de binnenstad zoals gewoonlijk elke week op de dinsdag. Door de gehele binnenstad staan marktlui met hun waar opgesteld.

STANDWERKERSCONCOURS

Daartussen opgesteld strijden standwerkers op de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel is niet genoeg…. Het gaat om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van et verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten… Een tiental standwerkers gaan de strijd aan en een deskundige jury zal bepalen welke standwerker zich een jaar lang de “Kampioen van Purmerend” mag noemen.


VEE-tentoonstelling

Op de Koemarkt

Dinsdag 11 september 2018 van 08.00 – 12.00 uur

Natuurlijk niet weg te denken na al die jaren De Veetentoonstelling. Op de Koemarkt was de veemarkt de belangrijkste economische activiteit in Purmerend. Van heinde en verre kwamen de veehouders met hun vee naar de markt. Week in week uit was de Koemarkt het toneel van loven en bieden. Via het bekende handjeklap wisselden de dieren van eigenaar.

Hoogtepunt was de jaarlijkse veetentoonstelling. Veehouders brachten hun mooiste stuks vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Weliswaar met ups en met downs, maar toch. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten waardoor de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.

Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar dit jaar de 108e veetentoonstelling. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Wat is er mooier om ’s ochtends vroeg de koeien te horen loeien op de Koemarkt??

Op deze dinsdag  worden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. De Koemarkt ruikt (weer) als vroeger naar mest en gier, de “boerenzondag” komt weer tot leven.

Het Clusiuscollege is eveneens aanwezig; leerlingen laten in de praktijk zien wat zij op school leren.

Ook de (amateur) kunstschilders proberen de sfeer van de Koemarkt vast te leggen op linnen e/o papier

Traditionele KAASMARKT

Kaasmarkt op de KOEMARKT

Dinsdag  11 september 2018 vanaf 14.30 uur

Weer terug in Purmerend een levendige voorstelling van het verhandelen van de kazen zoals het vroeger ging op onze Kaasmarkt in Purmerend. De marktmeester, kaasdragers, stapelaars, handelaren, een dame in historische klederdracht met kinderen, paard en wagen, kraam en muziek van de Kaaskapel zijn allemaal aanwezig.

In samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edam organiseren wij deze historische Kaasmarkt.

14.30 = 16,00 1e optreden Historische Kaasmarkt

Rond het met hekken  afgezette deel van de Kaasmarkt/Koemarkt staan banken waarop ook zittend de voorstelling kan volgen.
De traditionele Kaasmarkt wordt in nauwe samenwerking met de Stichting Kaasmarkt Edam georganiseerd.

 


WOENSDAG 12 september 2018

 

DE NZFW in het klein en voor de JEUGD.

Koemarkt

Woensdag 12 september 2018 tussen 14:30 en 17:30 uur

Alle voorkomende  activiteiten van de Nazomerfeestweek worden in het klein nog eens georganiseerd maar dan speciaal van de jeugd. Denk maar aan Streetbasketbal, Dansen, Skelter ringsteken,  steenwerpen, oudhollandse spellen, hindernisbaan, targetschieten en ga zo maar door. Een middag voor en door de jeugd.

Organisatie in handen van SPURD,

 

JEUGD VOETBALTOERNOOI om de Marktstadbokaal voor D-E-F PUPILLEN

Terrein:  Purmersteijn

Woensdag 12 september 2018 vanaf 17.30 uur

Het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen de Purmerendse voetbalclubs is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de feestweek.  4 Clubs strijden om de Marktstadbokaal. Naast de Wherevogels nemen ZOB, FC Purmerend en Purmersteyn deel aan het toernooi.

Er wordt gestreden om de Marktstadbokaal.

 

OPEN TRAINING KORFBAL VERENIGING BEP

Terrein BEP aan de Flevostraat nr 50.

Woensdag 12 september 2018 van 17:00 tot 18:00 uur.

De korfbalvereniging BEP verzorgd op haarvelden aan de Flevostraat een open training voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 10 jaar.

Voor verdere informatie over de korfbal vereniging verwijzen wij u

naar hun website https://kvbep.nl/

 

KEEZEN

Koemarkt

Woensdag 12 september 2018 inschrijven vanaf 18:30 uur; Aanvang 19:00 uur.

€ 5,=/team. Dat bestaat uit 5 personen.

Keezen is een bordspel wat elke winter maandelijks bij Proeflokaal Bakker wordt gespeeld

Het uiteindelijke doel van het spel is om alle pionnen van jou en/of jouw partner in het thuis-vak te spelen, en het voorkomen dat de tegenstander dit voor elkaar krijgt. Als je alleen bent heb je gewonnen op het moment dat jouw pionnen binnen zijn.

Inschrijven kan nog bij Proeflokaal Bakker Koemarkt 44 info@proeflokaalbakker.nl per teams van 5 pers. Kosten per team bedraagt  5 euro wat geheel ten goede komt aan de ALS Stichting.

 DONDERDAG 13 september 2018

KORTE BAANDRAVERIJ

Op de Nieuwstraat

Donderdag 13 september 2018, aanvang 13.15 uur

De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Dit jaar de 144e editie. De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Middels TV-schermen langs de baan mist het publiek geen detail van de wedstrijd en de muzikale optredens van de “Kleintjes Pils Band”, op een podium naast de Business Lounge, van 13.15-20.00 uur.

Bovenal is de traditionele tweede donderdag in september een reünie van Purmerenders en oud Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.

Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat.

Voor de deelnemers zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.


VRIJDAG 14 september 2018

LAPPENDAG

Binnenstad Purmerend

Vrijdag 14 september 2018

Een feestweek zonder de traditionele lappendag is geen feestweek. Lappendag hoort bij een Marktstad. Honderden kramen staan van 09.00 tot 17.00 uur opgesteld in de binnenstad.

Stoffen en stofjes, lappen en lapjes en allerlei andere hebbedingetjes worden door de marktkooplui aan de vrouw ( en natuurlijk ook aan de man ) gebracht.

 

KAASCONCERT.

KAASMARKT, HART PURMEREND

VRIJDAG  14 SEPTEMBER 2018 VANAF 19:00 uur

Op de Kaasmarkt staat voor de tweede keer in deze Nazomerfeestweek een professioneel podium met licht en geluid. Hierop kunnen lokale artiesten, bands of korpsen tussen 19:00 en 21:00 uur hun kunsten  vertonen.  We nodigen alle geïnteresseerden uit  om als ze van dit podium gebruik willen maken om ons te mailen op info@purmerend.info


ZATERDAG 15 september 2018

OLDTIMER on TOUR en – SHOW

Op de Koemarkt

Zaterdag 15 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur

Op zaterdag 15 september 2018 vindt de jaarlijkse Oldtimer Dag Purmerend plaats. In de ochtend rijden de oldtimers een rit door de mooie omgeving van Purmerend. ’s Middags vanaf 13.00 uur zijn deze prachtige oldtimers en nog een aantal andere bijzondere exemplaren te bewonderen op de Koemarkt.

TOERRIT
De rit wordt net als vorig jaar georganiseerd en uitgezet door Jaap Havik Mercedesrestauratie. Jaap Havik is specialist in het restaureren en onderhouden van Mercedes-Benz Oldtimers. Het bedrijf is te vinden op Netwerk 10 te Purmerend. U kunt zich nog opgeven voor de toerrit via e-mail: info@jaaphavik.nl of tel: 0299-666202.

OLDTIMERSHOW
Om 13.00 uur begint de Oldtimer Show op de Koemarkt: het hart van Purmerend. Deelnemers aan de Oldtimer Toerrit komen met hun prachtige oldtimers naar de Koemarkt. Daarnaast hebben we nog een aantal bijzondere exemplaren weten te strikken, Purmerend kan ze daar komen bewonderen.

Tot 17.00 uur staan de oldtimers op de Koemarkt. Uiteraard staat de trotse eigenaar erbij en vertelt met liefde alles over zijn bijzondere oldtimer. Vraag er dus gerust naar. Graag zelfs!

 

BOEKENMARKT

Binnenstad Purmerend

Zaterdag 15 september 2018 van 09.00 tot 17.00 uur

Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden.

De organisatie van de boekenmarkt is in handen van de

LIONSCLUB PURMEREND MARKTSTAEDE.

 

OPEN DAG SCHIETVERENIGING
SCHIETBAAN langs de Jaagweg, ter hoogte van de Gors
Zaterdag 15 september 2018 van 11.00 – 15.00 uur

Ook bij de schietvereniging staan de deuren wagenwijd open.
In het fraaie clubgebouw aan de Jaagweg laten clubleden zien dat schieten een veilige en leuke sport is. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Schietsport Associatie. Sportschieten is een sport voor perfectionisten die niet(s) willen missen. De minimumleeftijd is 14 jaar en om lid te worden moet men een ballotagetijd van 6 maanden doorlopen. Een goede conditie en lichaamsbeheersing evenals concentratievermogen zijn eigenschappen waarover een bekwaam schutter moet beschikken. Er wordt bij de vereniging geschoten met lucht/.22/ 32/ 357  en 9 mm op schietschijven.

Belangstellenden kunnen tijdens de open dag schieten met verschillende wapens en er zullen ook diverse wapens worden getoond. Nader info te verkrijgen bij  Ed Vredeling  06-10580823

 

TAPTOE  PURMEREND

Powered by het Makadocentrum

Op de Koemarkt

Zaterdag 15 september 2018 vanaf 19.30 – 22.00 uur

Een publiekstrekker van jewelste. De taptoe op de Koemarkt is voor jong en oud een feest van herkenning. De Stichting Purmerend Marktstad is erin geslaagd om muziekkorpsen te contracteren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken en luisteren, maar die ook letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen op de afmetingen van het Koemarkt plein.
De korpsen die deze avond spelen zijn

  • Rijnmond Band
  • Rijnmond Band jeugd
  • EUROband
  • Arnhemband


ZONDAG 16 september 2018

’t SCHOONSTE GEHEEL

LRPC DE Beyaert aan de Westerweg

Zondag 16 september 2018

 

VIDO handbaltoernooi voor senioren.

De Beuk hal 1 en 2.

Zondag 16 september 2018

STEENWERPEN

Op de Koemarkt

Zondag 16 september 2018 van 13.00 – 17.00 uur

Op de laatste dag van de Nazomerfeestweek nemen honderden steenwerpers bezit van de Koemarkt. De Round Table organiseert al jaren met succes het grote steenwerptoernooi van Purmerend. Meer dan 60 teams zullen strijden om de eeuwige roem, maar voor steenwerpen geldt in de eerste plaats dat “meedoen belangrijker is dan winnen”. De opbrengst van dit toernooi is bestemd voor een goed doel. De wedstrijden starten om 13.00 uur.

Wil je meedoen aan dit gezellige en prachtige evenement en mail voor inschrijving naar:

steenwerpen@roundtable60.nl

 


Het bestuur van de Stichting Purmerend Marktstad wil nogmaals benadrukken dat deze week alleen kan worden georganiseerd door:

  • de financiële ondersteuning (in de ruimste zin) door de Gemeente Purmerend en diverse sponsoren;
  • de diverse “Purmerendse verenigingen / organisaties” die de daadwerkelijke organisatie van evenementen voor hun rekening nemen waarbij de Stichting Purmerend Marktstad diverse zaken faciliteert;
  • de vele vrijwilligers die bij allerlei evenementen hun schouders er onder zetten teneinde het evenement tot een succes te maken.