Programma Nazomer Feestweek Purmerend 2019


De Nazomer Feestweek Purmerend kent tientallen evenementen, zoals de harddraverij, veetentoonstelling, standwerkersconcours en Marktstadrun. Vrijwel alle evenementen, wedstrijden, festiviteiten enzovoort zijn gratis toegankelijk. Hier het programma van de Nazomer Feestweek 2019.

ZATERDAG 7 SEPTEMBER 2019

09.00 – 15.00 uur: SPORT 2000 MARKTSTADWALK (start Koemarkt)

Ook de MarktstadWalk krijgt dit jaar weer een vervolg. Samen met Spurd organiseren wij alweer de vijfde MarktstadWalk. Dit jaar zijn de volgende afstanden te wandelen tijdens MarktstadWalk:
✅ 25 kilometer ?‍♂️
✅ 13 kilometer ?
✅ 5,7 kilometer ?‍?‍?‍?

Schrijf je nu in op: https://www.marktstadrun.nl/marktstadwalk.html. De deelnamekosten voor de MarktstadWalk zijn:
✅13km of 25km kost € 7,- per persoon.
✅ Family Walk kost € 3,- voor 1 persoon, bij vier personen € 10,- en iedere persoon extra € 2,50

Schrijf je nu in op: https://www.marktstadrun.nl/marktstadwalk.html Na de finish is het op het nabij gelegen uitgaansplein “de Koemarkt” heerlijk bijkomen onder het genot van een hapje en drankje. Wil je iets extra’s doneren voor ons goede doel Special Forces dan kun je dat doen in de collectebussen op de toonbank. Alvast namens alle sporters van Special Forces bedankt!

13:30 UUR: MARKTSTAD ROLLATORLOOP (Start Koemarkt)

Zaterdag 7 september 2019 organiseert Spurd tijdens de Marktstadwalk de spectaculaire rollatorloop. Deelnemers (en hun eigen begeleider) met rolstoel of rollator zijn vanaf 13.30 uur van harte welkom op de Koemarkt. Daar starten zij met een gezamenlijke warming up bij het podium van Spurd.
Iedereen krijgt een strippenkaart overhandigd. Met deze strippenkaart loopt/rijdt men naar eigen inzicht met begeleider langs diverse locaties in het stadje.
Bij elke locatie krijgt men een stempel op de strippenkaart en er wordt gefinisht op de Koemarkt waar iedereen een medaille krijgt bij het grote finishdoek.
Deelname is gratis, aanmelden niet noodzakelijk, maar aanmelden van een groep is gewenst in verband met het bestellen van de medailles. Voor vragen over de rollatorloop neemt u contact op met Spurd: info@spurd.nl of 0299-418100.

11:00 tot 14:00 uur DIVERSE SPORTIEVE ZAKEN (Koemarkt)

Op de Koemarkt is een kinderhoek gemaakt waar de jongens en meisjes sport en spelletjes kunnen doen tussen 11:00 en 14:00 uur.
Ook kunt u een demonstratie zien van zogenaamd Walking Footbal.

BRIDGE TOERNOOI (Koemarkt nabij de Wim Ouburgbank. De bridgeverenigingen Wardy en Pubriso staan met een tent op de Koemarkt. U kunt kijken hoe het spel gespeeld wordt. Leden van de club komen spelen zodat u kunt zien hoe het in de praktijk gaat. U kunt ook meedoen om te ervaren hoe leuk het is om het spel te spelen.
Van te voren bepalen hoeveel slagen je denkt te kunnen halen en dat dan ook nog doen! Van 11- 16 uur kunt u kijken of meedoen.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met Ineke van der Moolen (tel. 0299-43 06 75 of e-mail: inekevandermoolen@kpnmail.nl)

 

ZONDAG 8 september 2019

12.45 uur: MARKSTADRUN 2019 (Start en finish op de Koemarkt)

Parcours door binnenstad en diverse wijken in Purmerend. Inschrijven via https://www.marktstadrun.nl/inschrijven.html

Zondag 8 september starten ca. 2.500 hardlopers hun race tijdens de 9e MarktstadRun, met finish op de bruisende Koemarkt in Purmerend. De hoofdsponsor van dit evenement is de ABN AMRO. Ook dit jaar gaat het parcours van de 4 EM (6,4 km) gesponsord door Teunisse Makelaars en de 8 EM (12,8 km) gesponsord door ABN AMRO weer door diverse wijken in Purmerend. Wegens succes in 2013 hebben voor de 8 EM weer gekozen voor een prachtige en verrassende route door de wijken en het ‘groen’ van Purmerend. De businessrun 4EM en 8EM wordt gesponsord door het Gezinsblad (Gezinsblad Businessrun).
Ook dit jaar weer een halve marathon die dit jaar mogelijk wordt gemaakt door sponsoring van Runnersworld Purmerend. En natuurlijk ontbreekt ook de 1 EM ( 1,6 km) Kidsrun, gesponsord door Bracks en Multi IJs, met vele enthousiaste (groot)ouders langs het parcours met een heleboel leuke sportieve jongens en meiden.

Er wordt onderweg en na afloop gezorgd voor een drankje en hapje. Door de elektronische tijdregistratie en uitslagverwerking via het B-tag systeem zorgen wij voor een eenvoudige, maar betrouwbare en correcte uitslag. Bij Concordia bestaat de mogelijkheid voor het omkleden.
Er is GEEN GELEGENHEID voor douchen.

De deelnamekosten via voor-inschrijving) aan de Marktstadrun bedragen voor:
1 EM € 5,00 (incl. medaille, chip, BRACKS veterclip en gratis Multi-ijsje)
2 EM € 5,00 (incl. medaille & chip)
4,5 EM € 13,00 (incl. medaille & chip)
8 EM € 15,00 (incl. medaille & chip)
21 KM € 18,00 (incl. medaille & chip)

Alle deelnamegelden worden na aftrek van de kosten overgemaakt aan ons goede doel: Special Forces.

Startijden:
Het programma van 2019 ziet er als volgt uit:
12:15 uur: Warming-up Kidsrun
12:30 uur: Start 1EM Kenneth Sulkers Administratieve dienstverlening Kidsrun
12:45 uur: Start 2EM Scholieren run
13:15 uur: Prijsuitreiking Kidsrun & Scholierenrun
13:15 uur: Warming up deelnemers MarktstadRun (alle overige afstanden)
13:30 uur: Start deelnemers Runnersworld halve marathon
13:45 uur: Start (wedstrijd) deelnemers ABN AMRO Bank 8 EM
14:00 uur: Start deelnemers Teunisse Makelaars 4 EM
15:30 uur: Prijsuitreiking winnaars 4EM, 8 EM & halve marathon
16:00 uur: Parcours wordt gesloten. De wegen gaan weer open.

13:00 en 16:00 uur: BLOBJUMP (Melkwegbrug, Tramplein-Noord-Hollands kanaal.)

De Nazomer-BLOBJUMP is de Purmerendse versie van het bekende televisieprogramma Bommetje. Blobjump is een vrolijke mix van een opblaasbare attractie en een trampoline op het water. Door een persoon van hoogte op de Blobjump te laten vallen gaat een andere persoon die op de rand van het opblaasbare geheel klaar zit meters door de lucht om in het water te landen.
Deelnemers krijgen vooraf instructie, een helm en zwemvest die zij verplicht zijn te gebruiken.
Terwijl de deelnemers van de Marktstadrun over de brug naar de finish lopen jumpen deelnemers van de Blobjump na een blob door de lucht en plonsen in het water.
Duikers zwemmen ter plaatse in het water om waar nodig direct hulp te verlenen.
Er is ter plaatse geen gelegenheid om te douchen. Deelname is gratis.

JEUGD SKATE TOERNOOI. (Skeeler piste , Trimpad 10, te Purmerend)

Het Jeugd Skate Toernooi, het toernooi voor de startende skeeleraar! biedt al meer dan 10 jaar lang kinderen het toernooi om kennis te laten maken met het inline-skaten als wedstrijd sport. Al meer dan 10 jaar verzorgt de Stichting Skating West op een zondag in de nazomerfeestweek een skeelerwedstrijd voor de jeugd van 6 tot en met 14 jaar op de fraaie skeelerbaan in Purmerend.
Deze skeelerwedstrijd maakt deel uit van een toernooi bestaande uit 6 wedstrijden, waarbij overall klassementen wordt opgemaakt aan de hand van de behaalde resultaten van de 300m tijdritten. Uiteraard worden de jongens en meisjes hiervoor apart ingedeeld en tevens bij hun eigen leeftijdsgroep.
Voor meer info over deelname en lid worden van een skate vereniging verwijzen wij naar de site www.jeugdskating.nl/

 

MAANDAG 9 september 2019

DROGE VOETEN FESTIVAL (Diverse locaties in de binnenstad)

Door Hiddes Entertainment worden op de maan-, dins-, donder-, vrij- en zaterdag van de Nazomerfeestweek tal van evenementen georganiseerd voor de jongeren in de regio. Hierbij valt te denken aan
• Spoken Word
• Seminars & Master Classes
• Muziek
• En educatie
In 2016 organiseerden en produceerden zij ter ere van 100 jaar droge voeten de eerste succesvolle editie van het Droge Voeten Festival. Twee dagen lang werd de Koemarkt in Purmerend gevuld met 10.000 regionale jonge bezoekers die konden genieten van DJ‘s, bands, dance & urban act s uit de regio Purmerend en Waterland.
Droge Voeten = onze cultuur en mentaliteit
Alle jongeren in onze regio willen we inspireren om op basis van de Droge Voeten mentaliteit zichzelf te ontwikkelen!
Vandaag Maandag 9 september 2019 wordt in het Purmerends Museum een seminar gegeven over uitgaan/drank en drugs. Dit seminar is bestemd voor ouders van de jongeren. Op de scholen zal Educatie worden gegeven over deze onderwerpen aan de jongeren.

19:00 – 24.00 uur: TAFELTENNIS toernooi voor volwassenen (Sporthal de Karekiet)

In het kader van de Nazomerfeestweek wordt het inmiddels traditionele “Marktstraattafeltennistoernooi” georganiseerd door de tafeltennisverenigingen TSO en Nootwheer. Dit toernooi wordt gehouden op maandagavond 9 september en de wedstrijden beginnen om 19.00 uur. Deelnemers dienen uiterlijk om 18.45 uur aanwezig te zijn. Er wordt gespeeld in de sporthal ´De Karekiet´ welke is gelegen aan de Allendelaan in Overwhere t.o. winkelcentrum Overwhere
Deelname is mogelijk voor dames en heren woonachtig in Purmerend vanaf 17 jaar. Er wordt met vierkampen gespeeld zodat men minimaal 3 partijen speelt. De indeling vindt gemengd plaats. Het inschrijfgeld bedraagt € 1 per persoon. Maximaal aantal deelnemers is 100.
Er wordt in 4 categorieën gespeeld:
A: competitiespelers uit de klasse 1 tot en met 3
B: idem uit de klasse 4 en 5
C: idem uit de klasse 6 en 7
D: recreanten (zij die nooit competitie hebben gespeeld).
In iedere categorie zijn 2 prijzen te winnen. De winnaar uit groep A mag zich tevens en gedurende een jaar de kampioen van Purmerend noemen.
Inschrijven voor dit toernooi kan uitsluitend per e/mail of telefonisch op vrijdagavond 2 september tussen 20.00 en 22.00 uur bij de navolgende personen Louis Oudhuis (TSO) tel.nr. 0299 470662.
Johan Kuijper tel.nr.06-22492782 of email Johan@admikro.nl

20.00 – 23.00 uur: PIJPROOKWEDSTRIJD (Proeflokaal BAKKER, op de Koemarkt)

De Purmerender Pijprokersvereniging “De gesellighe dampkring” organiseert ook dit jaar weer haar traditionele pijprookwedstrijd om de “Marktstadtrofee”. Pijprokers uit Den Helder, Sneek en natuurlijk Purmerend strijden om de trofee én de eeuwige roem.
Een Goudse pijp, 2 gram tabak, 3 lucifers vormen de attributen.
Wie houdt het langste de brand in de pijp?

DINSDAG 10 september 2019

09:00 tot 13:00 uur: WARENMARKT BINNENSTAD / STANDWERKERSCONCOURS

’s Ochtends is het de traditionele warenmarkt in de binnenstad zoals gewoonlijk elke week op de dinsdag. Door de gehele binnenstad staan marktlui met hun waar opgesteld. Daartussen opgesteld strijden standwerkers op de felbegeerde Marktstadbokaal. Een vlotte babbel is niet genoeg…. Het gaat om koopmansgeest, overtuigingskracht, verbaal geweld, de kunst van et verleiden en natuurlijk vooral om de verkoopresultaten… Een tiental standwerkers gaan de strijd aan en een deskundige jury zal bepalen welke standwerker zich een jaar lang de “Kampioen van Purmerend” mag noemen.

DROGE VOETENFESTIVAL
Scholen in Purmerend
Op scholen wordt aan jongeren in de regio informatie gegeven over uitgaan/drank en drugs.

Inschrijven vanaf 18:30 uur; Aanvang 19:00 uur: KEEZEN (Koemarkt)

Keezen is een bordspel wat elke winter maandelijks bij Proeflokaal Bakker wordt gespeeld. € 5,=/team. Dat bestaat uit 5 personen.
Het uiteindelijke doel van het spel is om alle pionnen van jou en/of jouw partner in het thuis-vak te spelen, en het voorkomen dat de tegenstander dit voor elkaar krijgt. Als je alleen bent heb je gewonnen op het moment dat jouw pionnen binnen zijn.
Inschrijven kan nog bij Proeflokaal Bakker Koemarkt 44 info@proeflokaalbakker.nl per teams van 5 pers. Kosten per team bedraagt 5 euro wat geheel ten goede komt aan de ALS Stichting.

 

WOENSDAG 11 september 2019

14:30 – 17:30 uur: De NaZomerFeestWeek in het klein en voor de JEUGD. (Koemarkt)

Alle voorkomende activiteiten van de Nazomerfeestweek worden in het klein nog eens georganiseerd maar dan speciaal van de jeugd. Denk maar aan Streetbasketbal, Dansen, Skelter ringsteken, steenwerpen, oudhollandse spellen, hindernisbaan, targetschieten en ga zo maar door. Een middag voor en door de jeugd.
Organisatie in handen van SPURD,

17.30 uur: VOETBALTOERNOOI om de Marktstadbokaal voor D-E-F PUPILLEN (Terrein: ZOB, Purmerenderweg 55 Zuidoostbeemster)

Het jaarlijkse voetbaltoernooi tussen de Purmerendse voetbalclubs is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de feestweek. 4 Clubs strijden om de Marktstadbokaal. Naast de ZOB nemen Wherevogels, FC Purmerend en Purmersteyn deel aan het toernooi.
Er wordt gestreden om de Marktstadbokaal.

 

DONDERDAG 12 september 2019

Een DJ seminar DROGE VOETENFESTIVAL (Lutherse Kerk)

Hiervoor worden alle DJ’s en artiesten uit Waterland uitgenodigd, Hierbij wordt het gesprek aangegaan over evenementen in de regio.
Voor aanvangstijden wordt verwezen naar de site www.drogevoetenfestival.nl

08.00 – 12.00 uur VEE-tentoonstelling (Koemarkt)

Natuurlijk niet weg te denken na al die jaren De Veetentoonstelling en dit jaar WEER OP DE DONDERDAG. Op de Koemarkt was de veemarkt de belangrijkste economische activiteit in Purmerend. Van heinde en verre kwamen de veehouders met hun vee naar de markt. Week in week uit was de Koemarkt het toneel van loven en bieden. Via het bekende handjeklap wisselden de dieren van eigenaar. Hoogtepunt was de jaarlijkse veetentoonstelling. Veehouders brachten hun mooiste stuks vee naar de tentoonstelling, een traditie die tot op de dag van vandaag in stand wordt gehouden. Weliswaar met ups en met downs, maar toch. Zo nu en dan moest er een jaar worden overgeslagen. Oorlogsjaren, veterinaire ziekten, vervoersverboden gooiden roet in het eten waardoor de tentoonstelling geen doorgang kon vinden. Toch bleef de veetentoonstelling bestaan, niet in de laatste plaats dankzij de Stichting Purmerend Marktstad.
Feitelijk is de tentoonstelling als de ziel van Marktstad, een feestweek zonder veetentoonstelling is geen feestweek. Na het jubileumjaar Purmerend 600 jaar dit jaar de 109e veetentoonstelling. Niet zo groots maar wel zo mooi in uitstraling. Wat is er mooier om ’s ochtends vroeg de koeien te horen loeien op de Koemarkt??
Op deze donderdag worden op de Koemarkt weer paarden, ezels, schapen, geiten en runderen aangevoerd, tentoongesteld en gekeurd. De Koemarkt ruikt (weer) als vroeger naar mest en gier, de “boerenzondag” komt weer tot leven.
Het Clusiuscollege is eveneens aanwezig; leerlingen laten in de praktijk zien wat zij op school leren.
Ook de (amateur) kunstschilders proberen de sfeer van de Koemarkt vast te leggen op linnen e/o papier.

13.15 uur KORTE BAANDRAVERIJ (Nieuwstraat)

De harddraverijvereniging Prins Bernhard uit Purmerend organiseert sinds 1873 kortebaanwedstrijden in de binnenstad van Purmerend. Dit jaar de 144e editie. De kortebaandraverij is in de loop der jaren uitgegroeid tot een professionele Purmerendse Paardendag waar louter de top van de Nederlandse kortebaandraverij aanwezig is. Middels TV-schermen langs de baan mist het publiek geen detail van de wedstrijd en de muzikale optredens van de “Kleintjes Pils Band”, op een podium naast de Business Lounge, van 13.15-20.00 uur.
Bovenal is de traditionele tweede donderdag in september een reünie van Purmerenders en oud Purmerenders die elkaar die dag onder het genot van een drankje en een hapje ontmoeten.
Deze typische Noord-Hollandse tak van de drafsport is een fenomeen. Over een lengte van 300 meter gaan paard en pikeur in hoge snelheid over de baan aan de Nieuwstraat.
Voor de deelnemers zijn er hoge prijzengelden en ereprijzen te winnen. Het talrijke publiek kan geldprijzen winnen door deelname aan de totalisator. Al voor een paar eurootjes kunt u inzetten op uw favoriete paard.

VRIJDAG 13 september 2019

09.00 tot 17.00 uur LAPPENDAG (Binnenstad Purmerend)

Een feestweek zonder de traditionele lappendag is geen feestweek. Lappendag hoort bij een Marktstad. Honderden kramen staan van  opgesteld in de binnenstad.
Stoffen en stofjes, lappen en lapjes en allerlei andere hebbedingetjes worden door de marktkooplui aan de vrouw ( en natuurlijk ook aan de man ) gebracht.

DROGE VOETENFESTIVAL (Lutherse Kerk)

Een seminar over social media etc. Samen met bekende vloggers en Instagrammers wordt het gesprek aangegaan over het gebruik van social media en hoe je daarmee bekend kan worden
Voor aanvangstijden wordt verwezen naar de site www.drogevoetenfestival.nl

 

ZATERDAG 14 september 2019

10.00 – 16.00 uur OPEN DAG BRANDWEERPURMEREND (Brandweerkazerne aan de Gorslaan)

Op zaterdag 14 september organiseert de brandweer Purmerend haar jaarlijkse open dag. De organisatie wordt aangestuurd vanuit de Veiligheidsregio Zaanstreek Waterland. Jong en oud zijn van 10.00 uur tot 16.00 uur van harte welkom bij de kazerne aan de Gorslaan hoek Waterlandlaan. Er is geen parkeerruimte in de directe omgeving, dus kom zoveel mogelijk lopend of op de fiets.

DROGE VOETENFESTIVAL (Lutherse Kerk)

In de regio zijn heel veel mensen succesvol ondernemer. Voor deze sessie nodigen wij deze ondernemers uit om hun verhaal te doen en jongeren te stimuleren om te ondernemen. Voor aanvangstijden wordt verwezen naar de site www.drogevoetenfestival.nl

DROGE VOETENFESTIVAL (Leegwaterpark)

In het Leegwaterpark wordt in samenwerking met Spurd een SPORT Work Out gehouden. Voor aanvangstijden wordt verwezen naar de site www.drogevoetenfestival.nl

09.00 tot 17.00 uur: BOEKENMARKT (Binnenstad Purmerend)

Rustig schuifelen de echte boekenliefhebbers langs de kramen. Speurend naar juist dat ene bijzondere boek of naar die lang verlangde bundel. Een boekenmarkt is het domein voor de ware boekenwurm. Op maar liefst 70 kramen bieden professionele boekenhandelaren hun waar aan. Een must voor de boekenliefhebbers, de koopjesjagers en andere belangstellenden. De organisatie van de boekenmarkt is in handen van de LIONSCLUB PURMEREND MARKTSTAEDE.

10.00 – 16.00 uur: OPEN MONUMENTEN DAG (Diverse plaatsen in de binnenstad van Purmerend)

Luxe landhuizen, vergeten onderhoudsloodsen, trotse kastelen en intieme boerderijtjes. Op de BankGiro Loterij Open Monumentendag zet Nederland massaal de deuren open, in 2019 met speciale aandacht voor het thema In Europa. Het is dé kans om een plek te bezoeken, die anders niet voor publiek toegankelijk is, of om mee te doen aan een bijzondere activiteit of rondleiding. Of het nu die geheime tuin is achter de kloostermuren, die gesloten villa aan het einde van de straat of dat monumentale grachtenpand in de hoofdstad, op Open Monumentendag kunt u geschiedenis tot leven zien komen. Meer dan vierduizend unieke monumenten zijn dat weekend gratis voor iedereen toegankelijk. Er worden speciale rondleidingen en eenmalige activiteiten georganiseerd. Al die monumenten die meedoen zijn herkenbaar aan de BankGiro Loterij Open Monumentendag-vlag.

Wat gaat u dit jaar ontdekken? Misschien vindt u wel iets nieuws in uw eigen buurt, of gaat u op verkenningstocht naar die afgelegen plek. Vanaf juli 2019 kunt u voor allerlei bestemmingen die meedoen aan Open Monumentendag 2019 terecht in de speciale zoekmachine ‘Zoek monumenten en activiteiten’ op deze website.
https://www.openmonumentendag.nl

13.00 – 17.00 uur OLDTIMER on TOUR en – SHOW (Koemarkt)

Op zaterdag 14 september 2019 vindt de jaarlijkse Oldtimer Dag Purmerend plaats. In de ochtend rijden de oldtimers een rit door de mooie omgeving van Purmerend. ’s Middags vanaf 13.00 uur zijn deze prachtige oldtimers en nog een aantal andere bijzondere exemplaren te bewonderen op de Koemarkt.
TOERRIT.
De rit wordt net als vorig jaar georganiseerd en uitgezet door Jaap Havik Mercedesrestauratie. Jaap Havik is specialist in het restaureren en onderhouden van Mercedes-Benz Oldtimers. Het bedrijf is te vinden op Netwerk 10 te Purmerend. U kunt zich nog opgeven voor de tourrit via e-mail: info@jaaphavik.nl of tel: 0299-666202.
OLDTIMERSHOW.
Om 13.00 uur begint de Oldtimer Show op de Koemarkt: het hart van Purmerend. Deelnemers aan de Oldtimer Tourrit komen met hun prachtige oldtimers naar de Koemarkt. Daarnaast hebben we nog een aantal bijzondere exemplaren weten te strikken, Purmerend kan ze daar komen bewonderen.
Tot 17.00 uur staan de oldtimers op de Koemarkt. Uiteraard staat de trotse eigenaar erbij en vertelt met liefde alles over zijn bijzondere oldtimer. Vraag er dus gerust naar. Graag zelfs!

11.00 – 15.00 uur OPEN DAG SCHIETVERENIGING (Schietbaan langs de Jaagweg, ter hoogte van de Gors)

Ook bij de schietvereniging staan de deuren wagenwijd open. In het fraaie clubgebouw aan de Jaagweg laten clubleden zien dat schieten een veilige en leuke sport is. De vereniging is aangesloten bij de Koninklijke Schietsport Associatie. Sportschieten is een sport voor perfectionisten die niet(s) willen missen. De minimumleeftijd is 14 jaar en om lid te worden moet men een ballotagetijd van 6 maanden doorlopen. Een goede conditie en lichaamsbeheersing evenals concentratievermogen zijn eigenschappen waarover een bekwaam schutter moet beschikken. Er wordt bij de vereniging geschoten met lucht/.22/ 32/ 357 en 9 mm op schietschijven.
Belangstellenden kunnen tijdens de open dag schieten met verschillende wapens en er zullen ook diverse wapens worden getoond. Nader informatie te verkrijgen bij Ed Vredeling 06-10580823

Kennismaking Special Forces met BADMINTON
Sporthal de Vaart
Zaterdag 14 september 2019
Er zijn nog geen verdere gegevens bekend

15:00 tot 23:00 uur: Mega JORDAAN FESTIJN (Leeghwaterpark Purmerend)

Het mega Jordaan-Festijn is weer terug. Het wordt weer een waanzinnige dag met optreden van oa. Tino Martin, Snollebollekes, Trafassi, Yves Berendse en vele anderen.
De poorten van het Leeghwaterpark gaan op 14 september om 15:00 uur open. In het park staan diverse foodtrucks met een breed assortiment aan food.
Het tijdschema wordt binnenkort op WWW.JORDAAN-FESTIJN.NL BEKEND GEMAAKT. Kaarten a € 22,95 pp via www.jordaan-festijn.nl

19.30 – 22.00 uur TAPTOE PURMEREND (Koemarkt)

Een publiekstrekker van jewelste. De taptoe op de Koemarkt is voor jong en oud een feest van herkenning. De Stichting Purmerend Marktstad is erin geslaagd om muziekkorpsen te contracteren die niet alleen mooi zijn om naar te kijken en luisteren, maar die ook letterlijk en figuurlijk uit de voeten kunnen op de afmetingen van het Koemarkt plein. De korpsen die deze avond spelen zijn:

Showband Takostu uit Stiens https://www.takostu.nl
Traditional Collectief uit Stiens ; www.traditionalcollective.com
Showkorps Wilhelmina uit Sleeuwijk, https://showkorps-wilhelmina.nl/
Jong Flora Band uit Rijnsburg, https://www.floraband.com/
Showband Rheden uit Reden, https://www.march-showbandrheden.nl

ZONDAG 15 september 2019

09.00 – 15.30 uur CONCOURS HIPPIQUE, springen, dressuur, Tuigpaarden en ’t Schoonste Geheel (Terrein de Beyaert, Westerweg nabij de Golfbaan)

Ieder jaar weer organiseert Landelijke Rijvereniging & Ponyclub Beyaert op het eigen clubterrein aan Westerweg 56a (nabij de Golfbaan) een prachtig Concours Hippique voor zowel jeugd als seniorenruiters.
Er zijn dressuur- en springwedstrijden in de diverse classes. Inschrijven voor deze wedstrijd kan via
www.startlijsten.nll (zoeken op plaats: Purmer)
Eén van de hoogtepunten is de aanwezigheid van de P.T.W. (Promotie Tuigpaarden West).
Het feestelijke programma bij LR & PC Beyaert is een goede gelegenheid voor de P.T.W. om de laatste wedstrijd van het seizoen al daar te houden met als onderdeel “Het schoonste geheel van tuigpaarden “en hier dan ook het clubkampioenschap aan te verbinden.

13.00 – 17.00 uur: STEENWERPEN (Koemarkt)

Steenwerpen op de Koemarkt in Purmerend 640Op de laatste dag van de Nazomerfeestweek nemen honderden steenwerpers bezit van de Koemarkt. De Round Table organiseert al jaren met succes het grote steenwerptoernooi van Purmerend. Meer dan 60 teams zullen strijden om de eeuwige roem, maar voor steenwerpen geldt in de eerste plaats dat “meedoen belangrijker is dan winnen”. De opbrengst van dit toernooi is bestemd voor een goed doel. De wedstrijden starten om 13.00 uur.
Wil je meedoen aan dit gezellige en prachtige evenement en mail voor inschrijving naar:
steenwerpen@roundtable60.nl

De nazomerfeestweek wordt georganiseerd onder auspiciën van de Stichting Purmerend Marktstad. Het bestuur van de Stichting Purmerend Marktstad wil nogmaals benadrukken dat deze week alleen kan worden georganiseerd door:
• de financiële ondersteuning (in de ruimste zin) door de Gemeente Purmerend en diverse sponsoren;
• de diverse “Purmerendse verenigingen / organisaties” die de daadwerkelijke organisatie van evenementen voor hun rekening nemen waarbij de Stichting Purmerend Marktstad diverse zaken faciliteert;
• de vele vrijwilligers die bij allerlei evenementen hun schouders er onder zetten teneinde het evenement tot een succes te maken.