Programma december 2016 – Theater De Verbeelding


dansclick-18-grip_rutkayozpinar-korzo-producties_fotorobhogeslag8949web

In december 2016 vind je toneel, dans, jeugdtheater en een explosieve performance met afterparty in Theater de Verbeelding . Hieronder vond je het maandprogramma van december.

 

 

 

Vrijdag 2 december – De Nazi en de Kapper

de-nazi-en-de-kapperTwee sterke persoonlijkheden in één stuk: René van ’t Hof en René Groothof in een fascinerend samenspel met veel wrange humor.

Helmert Woudenberg schreef het scenario, gebaseerd op het gelijknamige boek van schrijver Edgar Hilsenrath. Door de gevoelige thematiek (nazi wordt zionist) duurde het maar liefst tien jaar voordat het boek een moedige uitgever vond. Woudenberg zet samen met regisseur Aike Dirkzwager pijnlijke vraagtekens bij de bedrieglijke eenvoud van morele tegenstellingen. www.denaziendekapper.nl

Vrijdag 2 december 20.30 uur  (Gewijzigde datum) http://tickets.theaterdeverbeelding.nl/

 

 

 

Zaterdag 10 december – DansClick 18

dansclick-18-grip_rutkayozpinar-korzo-producties_fotorobhogeslag8949webDe derde BNG Bank Dansprijs voor Excellent Talent is uitgereikt aan drie jonge makers: Dunja Jocic, Wubkje Kuindersma en Rutkay Özpinar. Met een bijzondere triple-bill staan zij vanavond bij ons met DansClick 18

Club Guy & Roni danseres Dunja Jocic verrast met allereerste choreografie Don’t talk to me in my sleep: ‘Briljante voorstelling.’ (Dagblad van het Noorden)

Wubkje Kuindersma geeft haar visitekaartje af met het intrigerende duet Doubleyou: ‘Elegant, krachtig mannenduet.’ (Theaterkrant.nl)

Rutkay Özpinar baart opzien als jongste dansmaker in ons land met het duet Grip: ‘Indringend en ontroerend.’ (Dans Magazine)

De avond start met de introductie van de dansmakers in videoportretten. Na de voorstelling kunt u op het podium onder het genot van een drankje napraten met de choreografen en dansers. www.korzo.nl

Zaterdag 10 december 20.30 uur. 25 Speciaal Jubileum Actie: Uit de toegangskaarten van de bezoekers worden na afloop 5 namen getrokken die gratis een volgende dansvoorstelling bij De Verbeelding kunnen bezoeken:

  • Jens van Daele’s Burning Bridges – 18 februari
  • DudaPaiva Company – 25 februari
  • Jasper van Luijk – 8 april

http://tickets.theaterdeverbeelding.nl/

 

Zondag 11 december – Rimpelwals (jeugdtheater 4+)

rimpelwalsOpa is moe, heel erg moe. Hij gaat met heel kleine stapjes. En vooral achteruit. Eten doet hij slechts een beetje. Maar als opa vertelt, vertelt hij honderduit.

Stoere verhalen over verre reizen vol grootse avonturen. Dans, opa, dans! Dans nog eenmaal de rimpelwals! Een voorstelling vol grote woorden voor kleine mensen. Een voorstelling over dikke vrienden en magere troost. Over klein verdriet en groot afscheid. En over hoop, een hele hoop.

Met één speler een zaal plat spelen, in een voorstelling die werkelijk ergens over gaat en een onuitwisbare indruk achterlaat? Het Vlaamse gezelschap Theater Tieret bewijst dat het mogelijk is. In een fabuleus decor met allerlei verrassingen en technische hoogstandjes, speelt Joost Van den Branden de sterren van de hemel. www.tieret.be

Rimpelwals heeft vaart, karakter, humor, spanning en ontroering en is een absoluut hoogtepunt in de wereld van het poppenspel

Zondag 11 december 15.00 uur . http://tickets.theaterdeverbeelding.nl/

 

Zaterdag 17 december –  Joachim Robbrecht The Great Warmachine/ Totaaltheater (met afterparty)   

the-great-war-machineEen voorstelling van experimenteel theatermaker Joachim Robbrecht waarin hij de toeschouwer uitdaagt het fenomeen oorlog met een andere bril te bekijken. The Great Warmachine is een zinderende uitwisseling van gedachten over oorlog en de betekenis ervan in ons dagelijks leven. Oorlogsstrategieën worden gebruikt in corporate business, marketing en politiek. Het hele leven is een slagveld waarop angsten moeten worden beheerd en vermarkt.

Als toeschouwer mag je op de fatboys tussen de spelers zitten. Die spelers zijn de Spaanse choreograaf Aitana Cordero, de Nederlandse acteur Louis van der Waal en de Japanse performer Tashi Iwaoka. Ze spelen drie gamedesigners die in hun bureaustoelen over het podium rollen. Na een tijdje komen ze uit hun stoelen en mengen ze zich tussen het publiek.

Let op: Engelstalige voorstelling.

Geselecteerd voor het Vlaams Theater­festival 2015

VK Theater Top 10 van Vincent Kouters (2015): ‘In deze explosieve performance filosoferen drie gamers vrijuit over een toekomst waarin oorlog, kapitalisme en krijgsfilosofie gemeengoed zijn. Vrede is uit, vechten is in. Een prikkelend spel.’

De pers over de voorstelling: ‘Er gaat een zeldzaam infecterende werking uit van Robbrechts ritualistische performance. De tekst is nagenoeg onverstaanbaar. Het wordt ontiegelijk warm. Maar dat is bijzaak, want waar het hier om gaat, is of je je hebt laten aanraken. Sta je weer buiten en is je gemoedstoestand geüpdatet? Dat is wat telt. Ik voelde me springlevend’ (de Volkskrant). ‘De teksten zijn komisch, slim en snel. Ze nemen de luisteraar op sommige momenten griezelig ver mee in de oorlogsretoriek’ (Theaterkrant.nl). ‘Gamers filosoferen er vrijelijk op los’ (Trouw****)

www.joachimrobbrecht.com

Zaterdag 17 december 20.30 uur.  http://tickets.theaterdeverbeelding.nl/