Proeverij bij film over Frans/Duitse liefde tijdens WO 2 in Filmhuis Purmerend


SUITE FRANCAISEVrijdagavond 9 oktober vertoont Filmhuis Purmerend de Frans/Duitse film ‘Suite Française’, over de liefde tussen een Française en een Duitse soldaat tijdens WO 2. Het is een boekverfilming naar de gelijknamige bestseller van Irène Némirovsky.  Voorafgaand aan de film organiseert het  Filmhuis een proeverij van Franse en Duitse wijnen, worst en kaas.

DE FILM ‘SUITE FRANÇAISE’

Lucille woont in WO II in een Frans dorpje, nadat haar man na het front is gestuurd blijft zij achter bij haar dominante schoonmoeder. Als er Duitse militairen worden gestationeerd in haar dorp voelt Lucille zich aangetrokken tot de Duitse officier Bruno. Het is een boekverfilming naar de gelijknamige bestseller van Irène Némirovsky. Némirovsky werd in 1942 naar Auschwitz gedeporteerd en overleed een maand later op slechts negenendertigjarige leeftijd. Een halve eeuw later werd het boek uitgebracht door haar dochter. De film breekt met het eenzijdige beeld dat alle Duitse soldaten slecht zijn, wat het geheel verfrissend maakt. Regisseur Saul Dibb maakte eerder het historische drama The Duchess. Aanvang film 20:30 uur. Reserveren via www.filmhuispurmerend.nl

VOORAF: DE FRANS/DUITSE PROEVERIJ

Aanvang van de proeverij 19:00 uur, voorafgaande aan de film. De kosten bedragen €10,- voor kaas, worst en wijn (filmtoegang is niet inclusief). Vol = vol. Reserveren door een e-mail te sturen naar p.liefbroer@gmail.com. Voor de film graag apart reserveren!

Vrijdag 9 oktober in Filmhuis Purmerend aan de Kerkstraat 11, schuin tegenover de Purmaryn.