Proeflesweek bij Cultuurhuis Wherelant


Van 7 t/m 13 september organiseert Cultuurhuis Wherelant een proeflesweek met een ruime keuze aan gratis proeflessen. Voor iedereen die interesse heeft in een cursus, maar nog twijfelt, is het een ideale manier om kennis te maken met de docent en zijn of haar manier van lesgeven.

 

Juist in deze tijden is het heerlijk om even uit je hoofd te gaan en met je handen te werken. Kom ervaren hoe fijn het is om creatief bezig te zijn, je te uiten bij theater, of je te laten inspireren bij een les kunstgeschiedenis of fotografie. De proeflesweek is een alternatief voor de cursusmarkt die niet door kon gaan vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Het biedt geïnteresseerden de kans om op een veilige manier kennis te maken met wat het Cultuurhuis te bieden heeft.


Veilige werkomgeving en kleine groepen
De ateliers en leslokalen zijn zo ingericht dat er genoeg ruimte is om anderhalve meter afstand tot elkaar te bewaren. In de zomervakantie is een nieuw ventilatiesysteem in de ateliers aangelegd dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Er wordt gewerkt met kleine cursusgroepen. De start- en eindtijden van cursussen zijn op elkaar afgestemd, zodat cursisten verspreid kunnen binnenkomen en vertrekken. Aanmelden voor een proefles of cursus is verplicht, omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar is.

 

Voor elk wat wils

Cultuurhuis Wherelant heeft een breed aanbod proeflessen ingeroosterd in verschillende disciplines. Deze worden veelal gegeven op de dag en het tijdstip waarop de cursus straks plaatsvindt. Geïnteresseerden kunnen kennismaken met fotografie, theater, dichten, schrijven, tekenen, schilderen, decoratietechniek,  kunstgeschiedenis, boetseren en keramiek. Als de proefles naar meer smaakt, dan kan men zich online inschrijven voor de cursus die, bij voldoende animo, eind september of begin oktober start.

 

Proeflessen kindercursussen

Ook kinderen kunnen meedoen met een proefles om te ontdekken wat zij leuk vinden. Op woensdag 9 september zijn zij van 14.30 tot 16.30 uur welkom bij de KinderKunstAcademie. Hier kunnen zij verschillende beeldende technieken ontdekken, zoals beeldhouwen, keramiek, schilderen en textiel.

Donderdag 10 september van 15.30 tot 17.30 uur staat de proefles ‘Fotograferen met je smartphone’ op het programma. Een hele toffe cursus voor kinderen die het leuk vinden om te fotograferen. Bij deze cursus leren zij foto’s bewerken op een tablet of telefoon. Ze gaan zich de termen scherpte-diepte en compositie eigen maken en leren op een, soms magische wijze, spelen met verschillende soorten (studio)licht.

 

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden voor een proefles is verplicht. Indien een proefles of cursus is volgeboekt dan is dit zichtbaar op de website en is het niet meer mogelijk om in te schrijven. Ga naar www.wherelant.nl bij het cursusaanbod en filter op proeflessen om de data en tijden te zien van alle proeflessen. De administratie is tijdens kantooruren bereikbaar voor vragen via (0299) 434 777. Cultuurhuis Wherelant is gelegen aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend.