Proeflessen kinderkunstacademie, kinderatelier en musical


Op woensdag 18 september kunnen kinderen voor € 2 meedoen met een proefles van de Kinderkunstacademie en het Kinderatelier bij Cultuurhuis Wherelant. Vrijdag 20 september is de proefles van de nieuwe musicalcursus voor kinderen die graag op het podium staan. De lessen geven een goed beeld van de cursussen die eind september starten en zijn ideaal voor kinderen om te ontdekken wat zij leuk vinden. Bij voldoende animo starten de cursussen een week na de proefles.

De KinderKunstAcademie (8-12 jaar)
Bij de KinderKunstAcademie ontdekken kinderen elke 3 weken een nieuwe techniek. Soms stoer als beeldhouwen of keramiek, soms heel precies in mozaïek of glas. Ook het schilderen en werken met textiel, animatie en druktechnieken komt aan bod. De proefles is woensdag 18 september van 14.30 tot 16.30 uur.

 

Kinderatelier (5-7 jaar)

Het kinderatelier is een cursus voor jonge kinderen die op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende materialen en technieken om zo hun creatieve mogelijkheden en beeldend vermogen verder te ontwikkelen. De proefles is woensdag 18 september van 14.30 tot 16.30 uur.

 

Musical (7–9 jaar)

De nieuwe cursus musical is voor alle kinderen die het leuk vinden om liedjes te zingen, te dansen en een rol te spelen. De musicalcursus wordt gegeven door Saray Koel, een jonge enthousiaste docent die zelf als kind al heeft meegespeeld in een grote musical en weet hoe leuk het is om je uit te leven op het toneel. De proefles is vrijdag 20 september van 15.45 tot 16.45 uur.

 

Het Jeugdcultuurfonds: voor een bijdrage in de kosten

Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is voor het volgen van een creatieve of sportieve cursus. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of hulpverlener. Voor informatie kunt u contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend.

 

Meer informatie

Aanmelden voor een proefles kan via www.wherelant.nl bij het cursusaanbod.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met de administratie via 0299 – 434 777 of mail naar info@wherelant.nl