Proef het Ilperveld! Op zoek naar eetbare planten in de natuur bij Landsmeer


eetbare planten vaartocht landsmeer vlakbij Purmerend salade makenHet is niet moeilijk in de supermarkt een paar schappen over te slaan. Dat laat de gids van Landschap Noord-Holland zien tijdens de vaarexcursie op zondag 4 en 11 september. Van 13.30 – 15.30 uur zult u ontdekken dat veel planten in het Ilperveld eetbaar zijn en nog lekker smaken ook. 

Een wandeling of fietstocht door de natuur krijgt een extra dimensie als u onderweg eetbare planten verzamelt. Er staan er veel meer dan je denkt! Het is handig om wat tips van een deskundige te horen. Tijdens de vaarexcursie in het Ilperveld krijgt u die volop. Welke planten zijn eetbaar? En welke delen? Soms zijn het de wortels en vaak de jonge bladeren. U krijgt ook tips hoe u die het smakelijkst klaar maakt.  Nuttig, want lokale, gezonde voeding staat volop in de belangstelling. Onderweg hoort u ook mooie verhalen over het Ilperveld. Na afloop wordt er een smakelijke salade gemaakt die u natuurlijk mag proeven. Ook voor kinderen een prachtige middag!

Heeft u zin om mee te varen op een ontdekkingstocht door het Ilperveld? Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.gaatumee.nl  Kosten: € 15,-, kinderen tot 12 jaar € 10,-. Beschermers  betalen € 10,-  , hun kinderen tot 12 jaar € 7,50.

Trek waterdichte schoenen of laarzen aan en warme (regen)kleding. Op het water is het vaak fris.  Verzamelen op de parkeerplaats van natuurgebied Ilperveld, Kanaaldijk 32A, 1121NX Landsmeer. Wij adviseren u de routebeschrijving op www.ilperveld.nl goed te bekijken.

Foto: Eet smakelijk!  Fotograaf G.Holman.