Prentenboek van Purmerendse kunstenares geïntroduceerd tijdens kunstroute Purmerend


Al jaren is er bij Marion Karremans de wens om een eigen prentenboekje te maken en nu is  het dan zover. “Van A tot Z het Muizenalfabet” is een prentenboekje vol letters en muizen, lettermuizen of muizenletters.

Leuk om gewoon te bekijken als plaatjes, maar ook te gebruiken bij het leren herkennen van letters op een speelse manier. Het eerste prentenboekje is voor kinderen van 3 tot 8 jaar. Maar gewoon ook voor ieder die het leuk vindt. Het is een plaatjesboek en bevat dan ook geen tekst. Hier is bewust voor gekozen.

De illustraties zijn oorspronkelijk handgemaakt met potlood, pen en aquarel en washi-tape.

Er lagen al tijden een aantal prentenboekillustraties klaar, alleen zelf een boekje uitgeven is toch weer iets anders dan gewoon bezig zijn met aquarel- of acrylverf, potlood, papier en andere materialen. Met het realiseren van dit boekje is er een droom uitgekomen.

Doorgaans houdt zij zich bezig met tekenen, schilderen, textiel en beeldhouwen.  Het drukken en uitgeven is een heel ander vakgebied. Maar wel een uitdaging! Zij hoopt hierna weer nieuwe boekjes te maken, er liggen al meerdere illustraties klaar. Ook staat zij open voor het illustreren voor anderen.

Het boekje is uitgegeven in eigen beheer en voorlopig alleen te verkrijgen en te bestellen via de kunstenares.

Je kunt het boekje ook komen bekijken en kopen tijdens de Kunstroute in Purmerend op 3 en 4 oktober.  Je kunt dan ook een aantal van de oorspronkelijke illustraties komen bekijken. Zie voor meer informatie www.kunstroutepurmerend.nl

Meer werk zien van Marion Karremans: website : www.marionkarremansburger.nl, Instagram : itsamarion

Het prentenboek is vanaf 26 september te verkrijgen via de kunstenares (á  € 16,-  exclusief verzendkosten).

Voor meer informatie bekijk de website of stuur een mail via makabu@upcmail.nl.