Prachtig visueel drama in Filmhuis Purmerend: A monster calls


Een 12-jarige op school gepeste jongen vlucht in fantasiewereld met een kolossaal monster omdat zijn moeder ernstig ziek is en hij bij zijn kille oma moet wonen. De reus troost de jongen niet met alles-komt-goed-clichés, maar laat hem reizen langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren. 

 

In dit prachtige visuele drama vlucht de 12-jarige Conor O’Malley (Lewis MacDougal) in zijn fantasiewereld om te ontsnappen aan de werkelijkheid. Omdat zijn moeder (Felicity Jones) ernstig ziek is moet hij bij zijn kille oma (Sigourney Weaver) wonen. Op school wordt hij gepest en zijn vader woont duizenden kilometers bij hem vandaan.
Onverwacht roept Conor de meest onwaarschijnlijke bondgenoot op: een kolossaal monster dat hem ’s nachts bezoekt om hem gezelschap te houden en verhalen te vertellen. De reus wil Conor evenwel niet troosten met alles-komt goed clichés, maar hem inzicht bieden in zijn complexe verdriet. Gezegend met de dreunende stem van Liam Neeson doet hij dat door drie verhalen te vertellen. Deze verhalen worden getoond via prachtige animaties. Onder de wilde begeleiding van het monster begint Conor aan een reis langs moed, hoop en waarheid om zijn ultieme nachtmerrie onder ogen te komen en de realiteit te accepteren. – A monster calls – J.A. Bayons, Verenigde Staten / Spanje, 2016, 108’.

Draaidagen:

  • Zaterdag 22 april 2017. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 19.50 uur.
  • Dinsdag 25 april. Aanvang 13.30 en 20.30 uur. Zaal open resp. 12.50 en 19.50 uur.

 

Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren: https://filmhuispurmerend.nl/films/a-monster-calls/