GEANNULEERD: Popup store Makado: Ontdek veel voorkomende brandoorzaken in 3 minuten


LET OP: Geannuleerd vanwege het Corona virus – Ontdek wat de 26 meest voorkomende brandoorzaken in huis zijn, in 3 minuten. Bezoek de pop-up store in het Makado Winkelcentrum en identificeer de brandgevaarlijke situaties. Leer ze kennen zodat je ze thuis kunt vermijden. De aanwezige medewerker bij de pop-up store beantwoordt vragen, geeft tips en vertelt over wat wij zoal tegenkomen in de praktijk.

Locatie
Makado winkelcentrum Purmerend
John F. Kennedyplein 23, Purmerend

Openingstijden
14 maart t/m 25 april 2020
donderdags en zaterdags
10.00 – 16.00 uur
of op afspraak via samenbrandveilig@vrzw.nl

Contact
Brandweer Zaanstreek-Waterland
Remie Lutter
via 088 – 751 20 00
samenbrandveilig@vrzw.nl

Wat is het idee achter deze pop-up store?
Je hebt bij een brand 3 minuten om te vluchten. Daarom is het belangrijk te weten wat de meest brandgevaarlijke situaties zijn in en rond het huis. Leer hoe je die kunt vermijden om brand, schade en leed te voorkomen. Eén van de dingen die je zelf kunt doen is een rookmelder installeren. Zo zijn er meer tips.

De cijfers over woningbranden
In Nederland zijn er ongeveer 6000 woningbranden per jaar. Hierbij vallen zo’n 600 gewonden en 52 dodelijke slachtoffers, waaronder 13 ouderen. In Zaanstreek-Waterland zijn er jaarlijks circa 100 woningbranden. Veel van die branden ontstaan door onvoorzichtigheid. Brand veroorzaakt op z’n minst veel materiële en emotionele schade. Brand in huis voorkomen is altijd beter.*

Voor wie bedoeld?
De pop-up store kan met name interessant zijn voor ouders met baby’s en jonge kinderen, studenten of bewoners van een huurwoning, bewoners van appartementen, senioren die zelfstandig wonen; iedereen die vooruitdenkt, brandgevaarlijke situaties wil voorkomen en tips wil over brandveilig leven. Wellicht leuk als idee voor na het boodschappen doen met je gezin, met je (klein)kinderen of als schooluitstapje!

Pop-up store als proef
Onze veiligheidsregio zet dit pop-up store concept voor het eerst in. Als er voldoende mensen naar de store komen, kunnen wij het vaker als communicatiemiddel inzetten op verschillende plaatsen in Zaanstreek-Waterland. Daarom willen we graag weten wat mensen vinden van het concept én wat zij zelf al doen of gaan doen om brandgevaarlijke situaties thuis te voorkomen.

Evalueren
Meten is weten. Om te meten of het concept werkt, vragen we bezoekers na hun speurtocht door de pop-up store om die samen met ons te evalueren. Zo kunnen we de pop-up store verbeteren. Samen gaan we voor veilig.