Poortersfeesten Purmerend 2019


Op zondag 2 juni zijn er weer Poortersfeesten in Purmerend. Met veel muziek, dans, attracties, straattheater, vermaak, hapjes en drankjes en gezelligheid. Het thema is dit jaar “PURMEREND’S GOUD “. Het event vindt plaats door de hele binnenstad. Tijdens de Poortersfeesten is er een extra koopzondag.

De Poortesfeesten vinden om de drie jaar plaats. In 1989 ontstonden de eerste Poortersfeesten als een experiment om te bezien om een echt volksfeest in Purmerend aan zou slaan, een fantastisch volksfeest voor jong en oud.

We leven in een gouden stad en iedereen die dit jaar meedoet heeft een goud randje. Het is ook het jaar van de Gouden Eeuw.

In totaal +/- 550 personen/artiesten en 45 vrijwilligers zullen op zondag 2 juni hun uiterste best doen om er weer een geslaagde editie van te maken.

Het bestuur is al 1,5 jaar bezig om deze uitdaging weer aan te gaan en uiteraard te laten slagen. Vele atracties, orkesten, koren, oude ambachten, dansgroepen en artiesten zijn vastgelegd voor deze editie en alle pleinen en straten in de binnenstad zullen in gebruik zijn.

Opening Poortersfeesten

Burgemeester Don Bijl zal om 12.45 de Poortersfeesten openen vanaf het bordes van het oude stadhuis op de Kaasmarkt waarna alle deelnemers zich zullen verspreiden door de binnenstad. Er wordt geadviseerd om op de fiets of openbaar vervoer te komen.

Om 17.00 sluit Alberto Nicolay samen met het Stedelijk Orkest de 11e editie af op de Koemarkt.

Op www.poortersfeestenpurmerend.nlstaat het volledige programma.

 

Dit vind je vast ook interessant: