Poll over bezuinigingen gemeente – geef jouw mening


reuring 2015 purmerend 2De gemeente Purmerend is van plan komende vier jaar flink te bezuinigen.  Zo zal onder andere de natuur- en milieueducatie (w.o. schooltuinen) ophouden voor Purmerendse leerlingen. Ook Reuring wordt gekort. Terwijl men wél geld reserveert om Serious Request te lokken. Wat vind jij daarvan? Geef jouw mening via de poll onderaan dit artikel. (En teken de petitie).

(Update: succes – schooltuinen blijven!)

Basisscholen krijgen geen subsidie meer voor natuurlessen en schooltuinen. De gemeente bespaart hiermee manier anderhalve ton per jaar. Het culturele festival Reuring het komende editie met zo’n 35.000 euro minder moeten doen.

De bezuinigings maatregelen zullen op termijn moeten leiden tot een besparing van zo’n 430.000 euro. Dat geld wordt vervolgens gebruikt om de gemeentelijke reserve te verhogen.

Wel wordt er 50.000 euro gereserveerd voor de eventuele komst van het radio programma Serious Request om zo het radio programma naar de stad te halen. Op deze manier wil de gemeente Purmerend het saaie imago onder de jongeren wegpoetsen.

Geef jouw mening in de poll 

(Meerdere antwoorden aanvinken is mogelijk).

Wat vind jij van de voorgestelde bezuiniguingen op Reuring en schooltuinen terwijl men wel geld reseveert voor Serious Request?

Resultaat tot nu toe

Laden ... Laden ...

Petitie Red de schooltuinen

En teken daarna ook de petitie voor het behoud van de schooltuinen in Purmerend!

UPDATE: Succes!

Veel Purmerenders kwamen in opstand tegen het nieuws dat gemeente Purmerend wilde bezuinigen op natuureducatie. Daarmee zouden ook de schooltuinen verdwijnen. Een meerderheid van de raad heeft zich nu tegen deze maatregelen verklaard, waarmee de schooltuinen zijn gered.