Poëziefestival in Purmerend met Joost Baars (VSB Poëzieprijs winnaar 2018)


Poëzie bruist, poëzie leeft, poëzie is voor iedereen! Het thema van deze Poëzieweek is theater en wat is er toepasselijker dan een bruisend poëziefestival in samenwerking met Theater de Purmaryn! Op zaterdag 3 februari presenteert Het Leesteken een gevarieerd programma met  landelijke en lokale dichters en muziek. Een laagdrempelig evenement waarbij u kennismaakt met de kracht van poëzie.

 

Joost Baars , Rosa Schoot, én lokale helden Tjerk Hiemstra, Jürgen Smit e.a.

Niemand minder dan VSB Poëzieprijs-winnaar Joost Baars treedt op in De Purmaryn. Op 25 januari kreeg hij de allerlaatste VSB Poëzieprijs uitgereikt voor zijn debuut Binnenplaats.  Op het programma staan verder voordrachten van de landelijk bekende dichters Rosa Schogt, Iduna Paalman, Jente Jong, Demi Baltus, Martijn den Ouden en Erik Jan Harmens met zijn zoon Julian Harmens. De lokale helden zijn Tjerk Hiemstra, Jürgen Smit , Tjerk Busstra en van Dichterskring Waterland  Thea de Hilster en Gerda Hooijberg.

Muzikaal intermezzo door Marcel Worms

Tussendoor en passend bij de poëzie zijn er muzikale intermezzo’s van pianist Marcel Worms die concertlezingen samenstelde met onder andere Jan Brokken, K. Schippers en A.L. Snijders. De presentatie is in handen van Hans Kuyper. U kent hem als kinderboekenschrijver, maar hij schreef ook toneelstukken en hij presenteert de Zaanse Literaire Salon ‘Mens durf te lezen!’.

Zaterdag 3 februari, 20.30 uur | kleine zaal, Theater de Purmaryn Kaartjes  €15,00  |  www.depurmaryn.nl