Parkeergarage Claxonate Purmerend gratis toegankelijk op (koop)zondagen bij evenementen


Vanaf zondag 30 april is parkeergarage Claxonate geopend op koopzondagen en op een aantal zondagen als er evenementen zijn. Parkeren in de parkeergarage is dan gratis, net als op andere plekken in de binnenstad. Dit is een proef die loopt tot het einde van het jaar.

Doel van de proef is om te kijken of de parkeerdruk op andere plaatsen in de ring rond de binnenstad vermindert als mensen hun auto kunnen parkeren in Claxonate. Net als op ‘betaalde dagen’ krijgen bezoekers een uitrijkaart die nodig is om de garage te kunnen verlaten. Deze kaart voeren zij in de betaalautomaat in, maar vervolgens hoeven ze niet te betalen. Met behulp van de uitrijkaarten wordt geregistreerdhoeveel bezoekers de parkeergarage gebruiken. Begin 2018 worden de resultaten geëvalueerd en zal blijken of de proef definitief wordt.

Wethouder Harry Rotgans (Economische Zaken) is enthousiast over de proef: ‘We hopen dat door de gratis openstelling de parkeerdruk op straat afneemt en dat daardoor nog meer mensen de binnenstad bezoeken. Zeker bij evenementen die veel bezoekers van buiten Purmerend trekken, zoals de kermis of de Marktstadrun, is de extra parkeerruimte welkom. Bezoekers kunnen makkelijk navigeren naar Claxonate en zitten toch direct midden in de stad.’

Op koopzondagen is de garage tot het einde van het jaar geopend van 11.30 tot 17.30 uur. De evenementen op zondag hebben afwijkende openingstijden:

  • ermis 13.30 – 18.30 uur
  • Rommelmarkt Hazepolder 8.30 – 15.30 uur
  • Markstadrun 10.00 – 16.30 uur
  • Sinterklaasintocht 12.00 – 16.30 uur

Meer weten over parkeren in de binnenstad? Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.purmerend.nl/parkeergarages.