P3 opent deuren in de zomer!


Een bijzondere tijd vraagt om bijzondere acties. Normaal is de zomer een periode van luieren, van vakanties en festivals. En voor P3 een tijd voor onderhoud. Maar dit jaar is alles anders. En precies daarom gaat P3 deze zomer open. Met een reeks concerten en activiteiten waarbij lokale helden een belangrijke rol spelen. (Foto Jerney Kate: Dirk W. de Jong)

Jerney Kate & Johan Bakker bijten het spits af op zaterdag 4 juli met een ode aan Eva Cassidy. Een avond vol mooie jazz, blues, pop, country en folk. Violist Micha Molthoff (geboren en getogen Purmerender) en pianist Daniël van Zweden (vader van) spelen op virtuoze wijze bekende klassieke, Roemeense, Joodse en Hongaarse thema’s. Een verrassend concert van een fenomenaal duo! Er wordt een toffe Engelstalige Hip Hop avond georganiseerd met een oldskool vibe en een lekkere bite door het Purmerendse hiphop-collectief Kompas. Unlocked: Twee Rock & Roll corfeeën, Ruben Hoeke & Edgar Koelemeijer brengen je onder meer de sound van Herman Brood. Guido Scope & Edo Gomez zorgen voor een Latin party. Ze spelen Braziliaanse bossa nova en samba muziek waarbij warme jazzy klanken gecombineerd worden met vrolijke, swingende samba ritmes. Ook een energieke crappy punkrockband ontbreekt niet. Downtown District geeft een te gekke liveshow met wilde drums, scherpe riffs, grove teksten, grapjes over seks en een hele boel energie. Marcel Kapteijn (Ten Sharp), wie kent deze Purmerendse wereld zanger niet, zorgt samen met zijn Raindogs voor een leuke avond met een mix van intieme songs en rauwe blues. Maarten Ebbers (Edam) speelt samen met drummer Jan Roel Hamersma (o.a. Nynke Laverman, D.A.A.N.) en bassist Mike Kamp (o.a. Ruben Hoeke, The Soul Brothers) een avondvullend programma met hilarische liedjes afgewisseld met sterke melodische muzikale hoogtepunten. Singer-songwriters Yorick van Norden en Anne Soldaat brengen in hun Unsung Heroes-voorstelling liedjes ten gehore van in de vergetelheid geraakte helden en heldinnen, zoals John Cale, Tim Buckley Sandy Denny en vele anderen. Noble Savage is een gloednieuwe rockband met roots in Ilpendam. Het vijftal combineert stevige rock met funk, pop en elektro. Groovy songs die je bij de strot grijpen. Volgend jaar staat Noble Savage op Reuring, in P3 alvast een lekker voorproefje in intieme setting!

Voor het volledige programma en informatie ga je naar: www.p3purmerend.nl

 

Pubquiz

Ook organiseren we iedere woensdag een real-deal pub-quiz met wisselende thema’s.  Op 15 juli wordt er onder meer een speciale Johan Cruijff Pubquiz georganiseerd met als special gast Auke Kok. In de pauze kun je zijn boek Cruijff kopen die hij dan ook signeert. Dit doen we in samenwerking met boekhandel het Leesteken.

Niet alleen de artiesten en acts komen uit de buurt, ook de drank en hapjes die we serveren hebben onmiskenbaar een lokaal karakter. Zo kan je Berging speciaalbier, Wijn van de Druiventuin, sapjes van Eerlijk & Heerlijk, zoutjes van Harry de Groot en kaas van Beuse binnenkort bij ons online verkrijgen. Want het mooie is: behalve je ticket bestel je deze drank en hapjes vooraf via onze website. Daarmee doe niet alleen jezelf maar ook onze lokale helden een plezier!

Tickets per 2, beperkt aantal plaatsen

In onze grote zaal hebben we in juli en augustus ruim opgezette twee en vierzitsplekken gecreëerd waar je kunt genieten van intieme en gave shows. Om voldoende afstand te garanderen zijn er per concert of activiteit slechts 72 tickets beschikbaar. Er is geen deurverkoop, de kaarten zijn alleen online en per 2 verkrijgbaar.

Uiteraard nemen we alle regels en richtlijnen rondom ‘ het virus’ in acht. We volgen daarin het protocol dat is opgesteld door de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals. https://www.vnpf.nl/media/files/vnpf-richtlijnen-covid-19–grafisch.pdf