Over bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere dieren…


Lezing over bizarre dieren door Jelle Reumer in boekhandel het Leesteken PurmerendDonderdag 7 mei om 19.30 uur geeft Jelle Reumer, bioloog en directeur van het Natuurhistorisch Museum Rotterdam een lezing bij boekhandel Het Leesteken over allerlei bizarre, eetbare, zielige, zeldzame en andere dieren. Hij schreef er een boek over, Jelle’s weekdieren.

Reumer heeft een groot talent om in een korte schets met een hoog informatiegehalte een dier te typeren op een grappige, soms hilarische, soms filosofische wijze, waarbij de grote thema’s van het leven niet worden geschuwd.

De columns geven een prachtig beeld van de enorme diversiteit aan dieren met hun specifieke eigenschappen en eigenaardigheden, waarin de lezer zich maar al te gemakkelijk kan herkennen. Jelle Reumer is ook nog eens een begenadigd verteller. Bij hem wordt zelfs het saaiste beestje een boeiende verschijning op onze wonderlijke planeet. Behalve directeur van Natuurhistorisch Museum Rotterdam is Jelle Reumer hoogleraar Paleontologie aan de Universiteit van Utrecht.

In Boekhandel Het Leesteken op 7 mei 2015. Aanvang  19.30 uur.
Entree: €5,00  Reserveren via info@leesteken.nl of  0299-771834