Out stealing horses – naar de bestseller ‘Paarden stelen’ van Per Petterson


 

Tegen de achtergrond van de adembenemende landschappen tussen Noorwegen en Zweden doet regisseur Hans Petter Moland een verhaal tot leven komen over liefde, verlies, teleurstelling en het verwerken van keuzes en schuldgevoel die een hoofdrol lijken te spelen in je verdere leven. De film Out stealing horses – naar de bestseller ‘Paarden stelen’ van Per Petterson is te zien in Filmhuis Purmerend.

Noorwegen. De 67-jarige Trond trekt zich terug in een klein dorpje. Zijn nieuwe buurman Lars blijkt een oude kennis van hem, die hij zomer 1948 voor het laatst zag, toen Trond 15 jaar werd. Hij adoreerde destijds zijn vader, maar leerde ook een ander kant van hem kennen. Er vond een tragisch ongeluk plaats dat hun levens voorgoed zou veranderen. Een verhaal over liefde, verlies, teleurstelling en het verwerken van keuzes en schuldgevoel die een hoofdrol lijken te spelen in je verdere leven.

 

Na de dood van zijn vrouw trekt de 67-jarige Trond zich terug in een klein dorpje in het oosten van Noorwegen. Als zijn nieuwe buurman een oude kennis blijkt te zijn, komen bij Trond allerlei jeugdherinneringen naar boven. Hij zag Lars voor het laatst in de zomer van 1948. Het seizoen dat Trond 15 jaar werd en hij zorgeloze lange zomerdagen doorbracht met zijn vader, die hij adoreerde. Maar ook de zomer waar hij een andere kant van zijn vader leerde kennen en er een tragisch ongeluk plaatsvond dat hun levens voorgoed zou veranderen.

 

Boekverfilming naar de bekroonde bestseller van Per Petterson, de Nederlandse titel is ‘Paarden stelen’. – Out stealing horses – Hans Petter Moland, Noorwegen / Zweden / Denemarken, 2019, 122’.

 

Draaidag: Zaterdag 31 oktober 2020. Aanvang 20.30 uur. Zaal open 20.15 uur. Filmhuis Purmerend (in het Stamhuis), Kerkstraat 11. Reserveren verplicht: https://www.filmhuispurmerend.nl/movies/403/17/out_stealing_horses