Ouderen Purmerend met korting in de bus


De Noord/zuidlijn komt eraan, met gevolg voor busdiensten vanuit PurmerendSinds maart kunnen inwoners van Purmerend die de AOW-gerechtigde leeftijd hebben bereikt, met 60% korting (inclusief seniorenkorting) met de bus reizen in de regio Waterland. De regeling geldt voor ouderen met alleen AOW of een klein (aanvullend) pensioen. Echter: nog niet iedereen weet dit.  Om deze mogelijkheid meer bekendheid te geven, gaat de gemeente de actie promoten in de stad. De eerste stadsactie is op vrijdagmorgen 30 juni 2017 bij het verzorgingshuis Jaap van Praag in Purmerend. Wethouder Harry Rotgans en Wim Kurver, directeur van EBS, zijn hierbij aanwezig.

De korting geldt alleen in bussen van EBS in de regio Waterland. Daarnaast krijgt men eenmalig een startsaldo van € 30. Het abonnement is alle dagen geldig buiten de spits en dat is van 09.00 uur tot 16.00 uur en van 18.30 uur tot 06.30 uur. Op zaterdag en zondag geldt de korting de hele dag. Het is een proef van de gemeente Purmerend van twee jaar.

Programma 30 juni
10.00 uur        Wethouder Harry Rotgans en EBS-directeur Wim Kurver rijden samen met senioren die de korting al gebruiken in een bus van EBS naar verzorgingshuis Jaap van Praag (Rietgorsplein 1)
10.10 uur        Deelnemers nemen aan tafels plaats. Ze krijgen uitleg over het product en kunnen zich direct aanmelden
11.00 uur        Wethouder en directeur stappen weer in de bus en rijden weg

Aanvragen
De korting kan het hele jaar door worden aangevraagd. Dat kan op twee manieren:
1. Via de website van de gemeente op de pagina ‘Aanvraag MeerDoen regeling’;
2. Het aanvraagformulier kan worden opgevraagd via team Werk en Inkomen van de gemeente, telefonisch bereikbaar via (0299) 452 452.

Extra stadsacties
Deze zomer is de gemeente aanwezig op verschillende plekken in de stad, zodat mensen ter plekke uitleg kunnen krijgen en zich kunnen aanmelden. Deze actie in het verzorgingshuis Jaap van Praag is de eerste in de rij. Later worden de andere data en plekken bekendgemaakt.

Regio Waterland
Regio Waterland is het gebied ten noorden van Amsterdam en loopt van Amsterdam tot Hoorn in het noorden en van het Markermeer in het oosten tot De Rijp en Oostzaan in het westen. Grootste gemeenten in het gebied zijn de gemeenten Purmerend, Edam-Volendam, Waterland en Landsmeer. Op de site van EBS is te zien welke bussen waarnaartoe gaan, zie www.ebs-ov.nl.