Oude films bij viering 50 jaar Wheermolen


Tijdens de viering van 50 jaar Wheermolen op zaterdag 1 juli zal ook de Vereniging Historisch Purmerend acte de présence geven. Vanaf 13.00 uur zal de VHP in de grote zaal van Wijkplein Where in Triton films vertonen over de beginjaren van de wijk Wheermolen en van oud Purmerend.

 

Op de stand van de VHP in Wijkplein Where zijn boeken over (oud) Purmerend te koop evenals oude ansichtkaarten. Ook aan de kinderen is gedacht. Zij kunnen zich bij de VHP laten fotograferen in historische kleding.

Tevens zijn er toegangskaarten verkrijgbaar voor de beeldpresentatie ‘Wandelend door een veranderend Purmerend’, die op zaterdagavond 9 september in de Taborkerk in Overwhere wordt gehouden.

In de wijk worden op diverse locaties markten georganiseerd. Om de bezoekers van de ene naar de andere markt te vervoeren zullen er paardentrams rijden. Op elke markt zullen ook oude ambachten te bewonderen zijn. Ook in het Makado winkelcentrum zullen activiteiten plaatsvinden. De manifestatie duurt tot ongeveer 21.00 uur.
Bij de foto: De noodwinkels in de beginjaren van Wheermolen