Oscarwinnende Brie Larson in film “Room”


film-room-met-brie-larson-in-filmhuis-purmerendBrie Larson speelt de jonge vrouw die is opgesloten in een schuurtje van 3 bij 3 meter. Ze ziet kans met haar 5-jarige zoontje te ontsnappen. De actrice won een Oscar en een Golden Globe voor deze rol. Binnenkort te zien in Filmhuis Purmerend.

 

ROOM vertelt het bijzondere verhaal van Jack, een energiek jochie van vijf dat liefhebbend wordt opgevoed door zijn ‘Ma’ (Brie Larson). Net als elke goede moeder probeert Ma haar zoon op een normale manier, veilig groot te brengen. Ze overlaadt hem met warmte en liefde, speelt spelletjes met hem en leest hem verhaaltjes voor.

Maar hun leven is allesbehalve normaal: ze zitten opgesloten in een kamer van 3 bij 3 meter, zonder ramen, die door Ma eufemistisch ‘Kamer’ wordt genoemd. Ze heeft hier een eigen wereld gecreëerd voor Jack, en stelt alles in het werk om hem zelfs in deze verraderlijke omgeving een volwaardige opvoeding te geven.

Maar als Jack steeds nieuwsgieriger wordt naar zijn situatie en Ma eraan onderdoor dreigt te gaan, verzinnen ze een plan om te ontsnappen. Uiteindelijk krijgen ze te maken met wat wellicht nog het meest beangstigende voor ze is: de echte wereld. Realistisch, beklemmend drama met een uitstekende cast.

ROom draait op 15 oktober om 20:30 uur en op 18 oktober om 13:30 en 20:30 uur in Filmhuis Purmerend.