Opvolger van De nieuwe Wildernis in Filmhuis Purmerend


holland-natuur-in-de-delta in filmhuis PurmerendDe natuur in Nederland is klein, maar daarom niet minder fascinerend. In de nieuwe natuurfilm van de makers van De nieuwe wildernis worden kleine dieren prachtig in beeld gebracht. Holland: natuur in de delta is twee maal te zien in Filmhuis Purmerend.

Schitterende beelden van boksende hazen. Een pimpernelblauwtje, een vlindertje, dat mieren om de tuin leidt. Of een schooltje jonge stekelbaarsjes die tegen de stroom opzwemmend nog net door een spleet in de sluisdeur het zoete binnenwater bereiken.

Vertellers Carice van Houten en Bram van der Vlugt  wisselen elkaar af en zijn daarbij soms heel gevat en actueel. ‘Dit is ons land, onze delta’, vertelt Van der Vlugt. En dan, om het opspelende nationalisme van een kwinkslag te voorzien, wanneer een exotische rivierkreeft passeert: ‘Hij hoort hier eigenlijk niet, maar past zich goed aan en heeft het prima naar zijn zin.’

Het grootste dier dat in beeld wordt gebracht is de zeearend. Deze vliegende deur heeft nu zes broedparen in Nederland en is in de film prachtig in beeld gebracht.

Te zien op:

  • vrijdag 4 december om 20:30 uur
  • dinsdag 8 december om 20:30 uur

Filmhuis Purmerend is te vinden aan Kerkstraat 11 (schuin tegenover Theater de Purmaryn). Reserveren kan gratis via de website van het Filmhuis.