Opruimweekend rond Beemster Erfgoed Marathon. Doe je mee?


Op 14 mei vindt weer de Beemster Erfgoed Marathon plaats. Voorafgaande aan de marathon is er op 21 april een schoonmaakactie van de Beemsterringdijk. Doe je ook mee?

 

Bij de marathon leggen de 750 deelnemers als duo’s om en om hardlopend en fietsend een hele of halve marathon af. Tijdens de marathon wordt gezorgd voor culinaire traktaties en amusement en het motto is dan ook ” Samen Sportief Smullen!”

Bij de organisatie staat duurzaamheid hoog in het vaandel en er wordt daarom ook gestreefd het evenement te organiseren met zo weinig mogelijk impact op de omgeving. Maar de Beemster Erfgoed Marathon gaat nog een stapje verder. Niet alleen wordt er bijvoorbeeld gestreefd geen afval op het parcours achter te laten, ook wordt er voorafgaand aan het evenement zwerfafval opgeruimd op het parcours.

Eerder dit jaar heeft het bestuur met een aantal vrijwilligers meegedaan aan de schoonmaakactie van de Beemsterringdijk die dit jaar plaats vindt, een initiatief van Beemsterlinge Daniëlla Ernsting. Hierbij is het stuk Beemsterringdijk  van Fort Jisperweg tot Fort Spijkerboor schoongemaakt.

In het weekend van 21 april, voorafgaand aan het evenement, zal het bestuur van de Beemster Erfgoed Marathon nogmaals meedoen bij deze mooie actie.  Op vrijdag 21 April van 19:00 tot 20:30 en op Zondag 23 April van 10:00 tot 11:30 zal er worden opgeruimd vanaf het Fort Benoorden Purmerend (ook bekend als Fort Kwadijk). Iedereen is van harte welkom om mee te komen helpen. Voor grijpers, ringen en afvalzakken wordt gezorgd. Ook voor het afvoeren van het afval is gezorgd.

Wilt u meehelpen de Beemster schoner en dus mooier te maken, maar kunt u op deze data niet? Dan kunt u wellicht aansluiten bij de schoonmaakwandeling die op 3 April en maandag 10 April worden georganiseerd. Deze acties starten allebei om 10:00 uur bij de Beemsterbrug en ook hier wordt voor grijpers, ringen en vuilniszakken.
Informatie :Daniella Ernsting
Tel :0299477047
Beemsterwandelingen@gmail.com