Open Monumentendagen Purmerend 2015


Open monumentendag Purmerend Skyline PanoramaIn Purmerend zijn er tijdens de Open Monumentendagen op 12 en 13 september veel monumenten en activiteiten te bekijken. Zowel binnenshuis als buiten. Dit jaar is het thema is Kunst & Ambacht.

Diverse monumenten zijn open en op de Boekenmarkt worden een aantal ambachten en kunstwerken gepresenteerd.

In het Purmerends Museum zijn diverse gratis wandelroutes te verkrijgen. Een Kunst- en Ambachtenroute langs kunstenaars en ondernemers in de binnenstad, een wandelroute langs kunstwerken in de openbare ruimte en een stadswandeling langs monumenten van kunst en ambacht samengesteld door Ber de Lange. De stadswandeling kan ook met een gids van Het Gilde worden gelopen.

In het Purmerends Museum en Museum Waterland zijn diverse presentaties en activiteiten voor bezoekers zoals boekbinden, plateelschilderen, glas graveren, kalligraferen en een echte tekenles door meester Henk Fakkeldij.

In de Nicolaaskerk is om 14.00 uur een concert en worden gedichten voorgedragen door de Dichterskring Waterland.

De historische bedrijfsvaartuigen liggen weer aangemeerd aan de Kanaalkade. Ook is er weer een gratis rondvaart onder zeil mogelijk.

De Archeologische Werkgroep Purmerend aan de Neckerstraat en de Vereniging Historisch Purmerend aan de Kanaaldijk houden open huis met presentaties van archeologische vondsten en oude foto\’s van ambachten.

Ook op de oude begraafplaatsen, aan de Nieuwstraat en de Overweersepolderdijk, worden rondleidingen gegeven en is kunst en ambacht te zien.

Zie een volledig overzicht op de website van de Open Monumentendag