Open Monumentendag 2016 in Purmerend: Iconen en Symbolen


Monument in PurmerendOp zaterdag 10 en zondag 11 september is het weer landelijke Open Monumentendag. Het thema is dit jaar ‘Iconen en Symbolen’. In Purmerend zijn veel gratis openstellingen van monumenten en allerlei activiteiten, binnen en buiten. Het Purmerends Museum is het centrale informatiecentrum.

Op zoek naar Iconen en Symbolen
Het thema dit jaar is Iconen en Symbolen. In monumenten zie je ze overal: in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens of stadhuizen.

Gratis activiteiten voor jong en oud
open monumentendag in PurmerendTijdens de Open Monumentendagen zijn er veel gratis activiteiten. Van tentoonstellingen, presentaties, tekenlessen, stadswandelingen en rondleidingen tot een voordracht van een gedicht en een concert op de iconische orgels van Purmerend. Amateurhistoricus Ber de Lange heeft een boekje met stadswandeling langs de iconen en symbolen geschreven. Dit boekje is gratis af te halen bij het Purmerends Museum. Met een gids van Het Gilde kan ook een stadswandeling gemaakt worden. In Museum Waterland is een tekenles te volgen. Op het Noordhollands Kanaal kan met een historisch bedrijfsvaartuig een rondvaart worden gemaakt.

Programma
Zoals elk jaar worden er weer veel leuke activiteiten georganiseerd. Kijk voor het volledige programma in Purmerend op www.openmonumentendag.nl/purmerend.