Open Kindermiddag met gratis proeflessen kunst, dans en theater


Woensdag 12 september van 14.30 – 16.30 uur houdt Cultuurhuis Wherelant een Open kindermiddag voor kinderen van 5 t/m 12 jaar ter introductie van het cursusseizoen. Er zijn cursussen op het gebied van beeldende kunst, dans en theater. Tijdens de open kindermiddag kunnen kinderen meedoen met korte proeflessen en ontdekken wat zij het allerleukst vinden. De lessen geven een goed beeld van de cursussen die eind september starten.


Kinderatelier (5-7 jaar)

Het kinderatelier is een cursus voor jonge kinderen die op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende materialen en technieken om zo hun creatieve mogelijkheden en beeldend vermogen verder te ontwikkelen.

De KinderKunstAcademie (8-12 jaar)
Bij de KinderKunstAcademie ontdekken kinderen elke 3 weken een nieuwe techniek. Soms stoer als beeldhouwen of keramiek, soms heel precies in mozaïek of glas. Ook het schilderen en werken met textiel, animatie en druktechnieken komen aan bod.

Theaterspelen (9-12 jaar)

Kinderen die graag toneelspelen, kunnen hun ei kwijt bij de nieuwe theatercursus. Superleuk voor iedereen die het leuk vindt om een mooie rol te spelen of een gek typetje. Die wil leren hoe je van je eigen verzonnen verhaal een toneelstuk maakt of die het gaaf lijkt om op te treden. Elke week leren de kinderen weer iets nieuws over theater en actere

Danscocktail (6-9 jaar)
Danscocktail is een gevarieerde cursus waarbij kinderen kennismaken met een mix van allerlei dansstijlen zoals: ballet, jazz-dance, moderne dans en streetdance. Op speelse wijze leren zij over ritme en muziek en er is ook ruimte om vrij te dansen en zelf dansen te maken.

Het Jeugdcultuurfonds: voor een bijdrage in de kosten

Ouders/verzorgers kunnen een beroep doen op het Jeugd Cultuurfonds als er een financiële bijdrage nodig is voor het volgen van een creatieve of sportieve cursus. De aanvragen worden gedaan door een intermediair: bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, sociaal wijkteam of hulpverlener. Voor informatie kunnen ouders ook contact opnemen met het KlantenContactCentrum van de gemeente Purmerend.

Meer informatie

Iedereen die geïnteresseerd is in de kindercursussen kan woensdagmiddag 12 september spontaan langskomen, aanmelden is niet nodig.  U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. De kindercursussen zijn jaarprogramma’s, maar zijn ook per blok van 12 lessen te volgen. Inschrijven voor een jaar (36 lessen) geeft een korting van iets meer dan 10%. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777.