Open Kindermiddag bij Cultuurhuis Wherelant  Purmerend


open dag voor kinderen wherelant purmerendWoensdag 14 september van 14.30 tot 16.30 uur zijn kinderen van 4 t/m 12 jaar van harte welkom bij de Open Kindermiddag van Cultuurhuis Wherelant. Tijdens deze middag kunnen zij kennismaken met de docenten en zelf deelnemen aan diverse gratis activiteiten om zo te ontdekken wat zij leuk vinden. Een superleuk middag waar van alles te doen is; van schilderen en boetseren tot games programmeren op de I-pad.

Creatieve cursussen voor kinderen

Cultuurhuis Wherelant heeft naast een groot aanbod voor volwassenen ook leuke cursussen voor de jeugd in huis. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen van 6 tot 9 jaar terecht in het kinderatelier, kinderen van 10 tot 13 jaar zijn welkom in het junioratelier. Bij deze jeugdateliers is tijd en ruimte voor het aanleren van beeldende vaardigheden door het uitproberen van veel verschillende materialen en technieken. Beide cursussen starten op woensdag 28 september, van 14.30 tot 16.30 uur.

Striptekenen
Nieuw dit seizoen is de cursus striptekenen voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Ben jij gek op strips en wil je graag zelf ook stripverhalen tekenen? Kom dan naar Wherelant voor een cursus striptekenen! De docent leert je stapje voor stapje de technieken voor het tekenen van leuke stripfiguren.  Tijdens de open  kindermiddag kun je eens uitproberen of dit iets voor je is.

Twaanlab/ digitale creativiteit

open kindermiddag wherelant purmerendNaast het bestaande aanbod komt Wherelant in samenwerking met het Twaanlab binnenkort met iets heel tofs! Voor digitaal nieuwsgierige kinderen beginnen er dit najaar cursussen als games programmeren (9-13 jaar), het starten van een eigen Youtube-kanaal (10-16 jaar) en de wereld van 3D printen (9-16 jaar). Het Twaanlab biedt kinderen de mogelijkheid om in aanraking te komen met de leukste en nieuwste digitale ontwikkelingen. Meer informatie is te vinden op de website van Twaanlab (www.twaanlab.nl) of neem contact op met de administratie van Cultuurhuis Wherelant.

 

Meer informatie

Iedereen die geïnteresseerd is in de kindercursussen kan woensdagmiddag 14 september spontaan langskomen, aanmelden is niet nodig. U vindt Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Meer informatie over het cursusaanbod staat op de site www.wherelant.nl of bel naar 0299 – 434 777. Wanneer meerdere kinderen uit een gezin een cursus volgen in hetzelfde seizoen dan geldt een korting van 20% op het cursusgeld van het 2e kind.