Open Huis met gratis workshops bij Cultuurhuis Wherelant


Open dag cultuurhuis wherelant purmerendZondag 10 januari houdt Cultuurhuis Wherelant van 13.00 – 16.00 uur een Open Huis op haar locatie aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Bezoekers kunnen deelnemen aan gratis workshops om kennis te maken met het brede cursusaanbod. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen en mee te doen aan de activiteiten in de ateliers die in een doorlopend programma worden aangeboden.

Kom kennismaken

Ook in 2016 heeft Cultuurhuis Wherelant weer een groot cursusaanbod voor jong en oud. In januari starten weer tal van cursussen op het gebied van beeldhouwen, schilderen, tekenen, kunstgeschiedenis, schrijven, theater en fotografie. Ook voor edelsmeden, zilverklei, vilten en glas in lood of een cursus tuinontwerpen bent u bij Cultuurhuis Wherelant aan het juiste adres. Wilt u zich meer fysiek uitleven? Doe dan mee met Afrikaans dansen of een theaterworkshop. Tijdens de Open Dag zijn de meeste docenten aanwezig om vragen te beantwoorden en korte workshops te geven.

Dagworkshops inclusief lunch

Naast de cursussen staan er komend seizoen ook tientallen workshops van één dag op het programma met bijzondere technieken of uitdagende thema’s. Maak bijvoorbeeld een zelfportret in aquarel, leer glasfusen, vilten of beeldhouwen in speksteen. Leer uw digitale camera kennen, textiel decoreren of schilderen met tempera. Heeft u altijd al eens het ambacht van Tiffany of macramé willen ontdekken? Doe dan mee met één van deze leuke workhops op zaterdag of zondag.


Kunstgeschiedenis en lezingen

Wie zich theoretisch wil verdiepen in een bepaalde periode uit de kunstgeschiedenis kan zijn kennis vergroten bij de cursus Kunstgeschiedenis of één van de lezingen bezoeken op de zondagmiddag over Spaanse meester in de Hermitage, Marc Chagall, Het surrealisme, Zonlicht ín de kunst of Taal en Beeld.

Cursussen voor jeugd en jongeren

Voor kinderen tussen 4 en 13 jaar zijn er beeldende cursussen waarbij zij op een speelse manier technieken en materialen ontdekken zoals klei, hout, papier en gips. In de theaterzaal kunnen kinderen hun energie kwijt bij de lessen theater of musical. Voor jongeren tussen de 14 en 17 jaar met ambitie op het gebied van beeldende kunst is de cursus Academie Totaal heel geschikt. Bij Academie Totaal komen zij in aanraking met verschillende technieken en krijgen zij les van meerdere docenten. Er is ook ruimte en aandacht voor een eventuele voorbereiding op de kunstacademie.

Meer informatie?
De workshops tijdens de Open Dag worden aangeboden in een doorlopend programma, docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en u te informeren. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de van IJsendijkstraat 403 in Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Kijk voor meer informatie over de cursussen en workshops op www.wherelant.nl of bel naar (0299) 434 777.