Open Huis van Cultuurhuis Wherelant


Zondag 7 januari is iedereen van harte welkom bij het Open Huis van Cultuurhuis Wherelant aan de Van IJsendijkstraat 403 in Purmerend. Docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de cursussen en workshops die zij komend seizoen geven. Kom een kijkje nemen in de ateliers of doe actief mee. Schuif aan tafel en voel hoe het is om wol, leer of metaal te bewerken, stap achter een ezel en teken een model of ervaar hoe het is om in hout of steen te hakken. Het kan allemaal tijdens het Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur.

 

Fotografie, beeldhouwen, schilderen, edelsmeden en meer
In januari starten tal van cursussen op het gebied van beeldhouwen, schilderen, tekenen, kunstgeschiedenis, schrijven en fotografie. Ook voor edelsmeden, zilverklei,  textiel en glas in lood of een cursus handlettering bent u bij Cultuurhuis Wherelant aan het juiste adres. Nieuw dit seizoen zijn o.a. de hobbiecursussen breien en haken en de balletworkout . Tijdens de Open Dag zijn de meeste docenten aanwezig om vragen te beantwoorden en kunt u kennismaken met diverse materialen en technieken en zelf ook dingen uitproberen.

Groot aanbod workshops

Het aanbod voor het komende seizoen is wegens succes uitgebreid naar 42 workshops. Komend seizoen zijn er vier workshopweekends gepland  in het 2e weekend van februari, maart, april en mei. In één dag of middag werken de deelnemers toe naar een eindproduct. Dit kan een raam zijn van glas in lood, een tas van leer, een beeld van speksteen of bijvoorbeeld een persoonlijk sieraad of schilderij. Nieuw in het aanbod zijn de workshops Imago Styling, Food illustratie, Familydance en Sieraad maken van vilt. Ontzettend leuk om cadeau te doen en/of samen met een vriend(In) te ondernemen.

 

Open kindermiddag
Woensdag 10 januari is er een speciale open kindermiddag van 14.30 tot 16.30 uur voor kinderen van 5 – 12 jaar. Het aanbod cursussen is uitgebreid met de  KinderKunstAcademie, een superleuke danscursus, een echte tekencursus en het bijzonder Plateelatelier. Tijdens de open kindermiddag kunnen kinderen van alles uitproberen en ontdekken wat zij het allerleukst vinden om te doen. Aanmelden is niet nodig maar zorg wel dat je er om 14.30 uur bent zodat je alles kunt ontdekken.

 

Meer informatie?
De activiteiten tijdens het Open Huis worden aangeboden in een doorlopend programma. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Kijk voor meer informatie over de cursussen en workshops op www.wherelant.nl