Open huis Cultuurhuis Wherelant in sfeer van Oude Meesters


Zondag 15 september staat het Open Huis van Cultuurhuis Wherelant tijdens Cultuurparade Purmerend in het teken van het Rembrandtjaar. De ateliers en de foyer ademen deze middag de sfeer van de Gouden Eeuw.

Bezoekers kunnen actief meedoen met diverse activiteiten zoals tekenen of schilderen in de stijl van Rembrandt, een demonstratie verf maken met oude pigmenten of een ganzenveer in de inkt dopen bij de miniworkshop schrijven. In de Kunstbus voor het pand zijn elk kwartier intieme optredens voor een klein publiek. In de theaterzaal zijn gratis proeflessen en brengt Theatergroep Purple een compilatie van de musical ‘Heerlijk duurt het langst’ ten tonele.

Een feestelijke middag
De band Bohemian Soldiers zorgt deze middag voor muzikale gezelligheid. Docenten zijn aanwezig om informatie te geven over de cursussen en workshops van komend seizoen. Neem een kijkje in het beeldhouw- en schildersatelier of doe mee met de fotoshoot in Rembrandtstijl. Wandel daarna naar onze vakdocenten fotografie die u alles kunnen vertellen over de werking van het licht of maak een praatje met onze docenten kunstgeschiedenis die u graag mee op reis nemen terug in de tijd. Tot slot raden wij u aan om een kijkje te nemen in het ambachtatelier waar demonstraties zijn van etsen, glas in lood, textieltechnieken, zilverklei en edelsmeden. Het kan allemaal tijdens het Open Huis van 13.00 tot 16.00 uur waar jong en oud van harte welkom is.

Gratis proeflessen theater, zang en salsa solo
In de theaterzaal kunnen belangstellenden meedoen met diverse korte proeflessen. De lessen zijn gratis en aanmelden is niet nodig. Het is een leuke manier om kennis te maken met de docent en u krijgt een goed beeld van de lessen. Het programma is als volgt: Salsa solo van 13.00 – 13.30 uur, Theater van 14.00 – 14.30 uur en om 15.00 uur kan iedereen meezingen met het Wherelantkoor. Theatergroep Purple treedt op van 14.30 tot 15.00 uur en Jasmijn en Tessa van Muziekschool Van Ingen sluiten de middag af met een muzikaal optreden om 15.30 uur.

Winactie Cultuurparade Purmerend
Cultuurhuis Wherelant doet mee aan de Cultuurparade Purmerend samen met Theater de Purmaryn, Theater de Verbeelding, Pop- & cultuurpodium P3, Cultuurhuis Wherelant, NKT Theaterschool, Bibliotheek Waterland, Purmerends Museum en het Filmhuis. Bezoekers kunnen bij elke deelnemende locatie een stempel halen. Iedereen die 5 stempels heeft vergaard kan deze kaart t/m 22 september inleveren bij Theater de Purmaryn en een prijs uitkiezen; er zijn gratis tickets voor theatervoorstellingen, concerten, toegangskaarten voor het museum, T-shirts en proeflessen. Lever de kaart dus zo snel mogelijk in, want op=op.

Meer informatie?
Het Open Huis is zondag 15 september van 13.00 – 16.00 uur. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de Van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Kijk voor meer informatie op www.wherelant.nl