Open dag vrije school in Purmerend


Open dag op de Waterlandschool in Purmerend voor vrije school onderwijsOp dinsdag 10 februari is er een open dag bij de Waterlandschool in Purmerend. Als je wilt weten wat het vrije schoolonderwijs precies inhoudt, en benieuwd bent naar de dagelijkse schoolpraktijk kun je van 9 tot 15 uur terecht op Reigersbek 2-4 in Purmerend.

Wat is een vrije school?

Het uitgangspunt van een vrije school is simpel: Een leerling die enthousiast is, leert beter. De leerstof sluit aan bij de ontwikkeling van het kind en niet andersom. Persoonlijke aandacht is hierbij ontzettend belangrijk.

Alle leerlingen krijgen normaal, klassikaal les en gaan vervolgens gedifferentieerd verder met de lesstof. Leerkrachten geven structuur, houvast, rust en aandacht. Er is een vast rooster met een duidelijk ritme. Kinderen weten waar ze aan toe zijn en wat er van ze gevraagd wordt.

Naast de standaard lessen zoals taal en rekenen, besteedt de vrije school veel aandacht aan de creatieve en sociale ontplooiing. Daardoor ontwikkelen vrijeschool kinderen zich gemakkelijker tot zelfstandige mensen, met vertrouwen in zichzelf en respect voor anderen. Deze gedachte is geïnspireerd door de antroposofie van Rudolf Steiner.

Informatie

Op de Waterlandschool kun je als peuter binnenstappen en als pre-puber de school weer verlaten. Voor de allerkleinsten is er een peuterspeelzaal. Van daaruit kunnen ze doorgroeien naar de kleuterschool en naar de eerste klas.

De open dag van de Waterlandschool is op dinsdag 10 februari van 9 tot 15 uur. Het adres is Reigersbek 2-4 in Purmerend.

Website: www.waterlandschool.nl.