Open Dag Cultuurhuis Wherelant


Zondag 8 januari 2017 van 13.00-16.00 uur houdt Cultuurhuis Wherelant een Open Dag ter introductie van het nieuwe cursusseizoen. Bezoekers kunnen deze dag deelnemen aan gratis workshops op het gebied van o.a. tekenen, schilderen, edelsmeden, schrijven, fotograferen, theater, dans, keramiek en beeldhouwen.

 

Of kom kennismaken met etsen, glastechnieken, leer bewerken of bijvoorbeeld vacht vilten. Iedereen is van harte welkom om een kijkje te komen nemen in de ateliers en mee te doen aan de activiteiten die in een doorlopend programma worden aangeboden. Uitzondering is de swingende workshop Afrikaans dansen, deze is van 14.30 tot 15.00 uur.

Activiteiten voor de jeugd
De Open Kindermiddag is komen te vervallen maar kinderen kunnen nu op zondag 8 januari mee naar de Open Dag met hun ouders of grootouders. Tijdens de Open Dag kunnen ook zij gratis meedoen met leuke, beeldende activiteiten op een speciaal voor hen ingerichte plek in de foyer.

Kom, doe mee en win!

Het thema tijdens de Open dag is ‘kleurrijk’. Zo zal er in de foyer onder leiding van een docent gewerkt worden aan een gezamenlijk kleurig kunstwerk en kunnen bezoekers een leuke prijs winnen.  Iedereen die op deze dag een kleurrijke foto maakt kan deze mailen of posten op facebook en maakt daarmee kans op een gratis workshop tijdens één van de workshopweekenden in februari, maart, april of mei. Meer informatie ontvangt u bij bezoek aan de Open Dag.

Groot aanbod workshops

Het cursusaanbod voor het komende seizoen is wegens succes uitgebreid  met nieuwe workshops, omdat deze formule goed aansluit bij een breed publiek. In één dag of middag werken de deelnemers toe naar een eindproduct. Dit kan een raam zijn van glas in lood, een fraaie ets, een beeld van speksteen of bijvoorbeeld een persoonlijk sieraad.. Nieuw in het aanbod zijn de workshops in Mixed Media en Art Journal, beiden gemengde technieken waarin men, veelal in een boek, de mooiste collages maakt.

Meer informatie?
De activiteiten tijdens de Open Dag worden aangeboden in een doorlopend programma, docenten zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en bezoekers te informeren. Cultuurhuis Wherelant vindt u aan de van IJsendijkstraat 403 te Purmerend op bedrijventerrein De Koog. Kijk voor meer informatie over de cursussen en workshops op www.wherelant.nl